Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Varis ne tür bir hastalıktır?

Gönderen Konu: Varis ne tür bir hastalıktır?  (Okunma sayısı 1804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Varis ne tür bir hastalıktır?
« : Ocak 21, 2015, 12:54:32 ÖS »
Ne Tür Bir Hastalıktır?
 Damar hastalığı olup, toplardamarların genişlemesi, tedavi edilmemesi halinde çatlamasına, iyileşmeyen yaralar yani varis ülseri dediğimiz sonucun ortaya çıkmasına neden olan bir hastalıktır. Özellikle daha çok bacaklarda görülmekte olup, bunun nedeni ise yerçekimi sorununa bağlı olduğu söylenmektedir.

Kimlerde Görülür?
 Öncelikle cinsiyet ayrımı olmasa bile kadınlarda biraz daha fazla görüldüğü aşikardır. Bunun nedeni ise hamilelik döneminde ortaya çıkan varis problemleridir. Genetik bir hastalık olup, anne babanızda varis olması halinde sizide risk altına sokacaktır. Bu şu anlama gelmez, anneniz yada babanızda bu hastalık mevcut sizde olacaksınız anlamına gelmez. Ama normal bir insana göre siz daha riskli grupta yer alırsınız. Bunun dışında ise mesleki ve çalışma şekilleri gelir. Sürekli ayakta çalışan, az hareket eden insanlarda en az genetik kadar risk altında oldukları görülmektedir.

Nasıl Anlaşılır?
 Bazı hastalıklar belli etmeden sinsice ilerler ve bazen biz onu geç kalınca farkeder tedaviside bazen mümkün olmayabailir. Neyseki varis öyle bir hastalık değildir. Bir çok belirtisi olup, bir kaç belirtiye dikkat etmeniz halinde kendiniz bile varis hastası olup, olmadığını anlarsınız.

Ayakta Dur ve Bacaklarını İncele
 Kalça kısmından bacaklara kadar olan bölümde %90 oranında görülen varis ilerleyen süreçte çıplak gözle farkedilir. Bunu anlamanın en kolay yolu ise bir kaç dakika ayakta durduktan sonra bacaklarımızı kontrol etmektir. Dikkat etmeniz gereken bacaklarınızda çıkıntı olup, olmadığıdır. Damar genişlemesi olan insanların damarları genişleme nedeniyle cilt tışına taşar ve o bölgede küçük bir set oluşur. Bu durum henüz yeni vakalarda oluşmayabilir.

Ağrı, Kramp, Kaşıntı Varmı?
 Kılcal varis olarak adlandırdığımız 1-2mm boyutundaki venler çıplak gözle farkedilemeyebilir. Yukardaki aşamaya ek olarak özellikle akşamları bacaklarda ağrı, kaşıntı, kramp sorunları yaşıyorsanız yine varis belirtileri olabilir.

Varis Hastası Ne Yapmalı?
 Yukardaki belirtelere uygun sorunları tespit ederseniz ilk olarak hiç şüphesiz bir doktor muayenesinden geçmelisiniz. Tabi bunu sağlık ocağı yada dahiliye yerine kalp damar cerrahi uzmanlarının varis ile ilgilenenlerine gitmek gerekir. Bunun için Medical Art ücretsiz varis muayenesi imkanı sunuyor. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar ve gelme imkanı olanlar için tavsiye ediyorum.

Geç Kalınmadan Tedavi Olunmalı
 Muayene esnasında hastalığın kesinleşmesi ile artık tek yapılması gereken tedavidir. Bu durumda dikkat etmeniz gereken nasıl tedavi edileceğini araştırmanızdır. Çünkü kolaya kaçayım derken, paranız ve sağlığınzdan olabilirsiniz. Örnek varis çorabı, sülük, ilaç, krem aklına gelen ürünler varis’i tedavi etmez, e peki ne yapar? yukarda bahsi geçen ağrı, şişlik, kramp ve kaşıntı gibi sorunları anlık giderir, sizi rahatlatır ama hastalığın bir adım bile iyileştiremez.

Tedavi Olmazsam Ne Olur?
 Hani öldürmez süründürür lafı tamda varis için söylenebilir. Evet öldürücü bir hastalık değil fakat size rahat huzur vermeyeceğini bilmelisiniz. Mesela ilk etapta şiddetli ağrı, şişlik, kaşıntı, kramp ile devam eden şikayetler zamanla yerini o bölgede kanamalara bırakır. Nerden çıktı bu kanama demeyin, çünkü çok fazla genişleyen damarlar artık çatlamaya başlamıştır. Bu durum ilerleyen süreçte varis yaralarına dönüşecek olup, iyileşmeyen bu yaralar kemiklere kadar ilerleyecektir. Aşağıda göreceğiniz örneği yaşamamak için yapmanız gereken tedavi olmaktır.

 Tedavi Edilmeyen Damar Genişlemesi

Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?
 Kesinlikle cerrahi yöntemlerle yapılan varis tedavisi için 2 ana alan bulunmaktadır. Bunlar ameliyat, teknolojik ve gelişmiş yerlerde ise ameliyatsız tedavi şeklinde uygulanmaktadır. Ameliyat maalesef geri kalmış, insanı zora sokan, özgürlüğünü kısıtlayan bir yöntem olmakla kalmayıp, aynı zamanda kısa bir süre sonra hastalık tekrarlayabilior.

Ameliyatsız Yöntemler Nelerdir?
 Bu kapsamda 4 ana tedavi yöntemi geliştirilmiş olup, kılcal var orta boy varisler için lazer ve radyo frekans orta ve büyük boy venler için köpük ve skleroterapi yöntemleri ile ameliyatsız ve 10 dakikalık tedavi ile sağlığınıza kavuşursunuz. Bu alanda en gelişmiş tedavi olan köpük yöntemi aşağıdaki video’da gösterilmektedir.

http://www.varisistanbul.com/varis-nedir.html

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek