Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Varis Hastaları Güneşten Korunmalıdır

Gönderen Konu: Varis Hastaları Güneşten Korunmalıdır  (Okunma sayısı 1448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Avon

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 636
Varis Hastaları Güneşten Korunmalıdır
« : Haziran 18, 2016, 12:22:26 ÖS »
Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülen ve bir toplardamar hastalığı olarak estetik dışı görüntüsüyle pek çok kişinin sorun yaşamasına neden olan varisler hakkında konuşan Estetik International sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Mehmet Reis, “Güneş, varise ya da örümcek ağı görüntüsü dediğimiz belirgin kılcal damar sorununa neden olmaz.
 
Ancak varisli bacaklarda güneş banyosu sırasında yükselen ısıyla birlikte, damarların büyümesine ve çok daha belirgin hale gelmesine sebep olur’’ diye konuştu. ‘’Cilde yakınlaşan damarların içi aşırı kanla dolar ve bu hastalıklı damarlardaki kan akışı artışı, varislerin çok daha büyük gözükmesini sağlar” diyen Reis, sadece güneşin değil aynı zamanda sıcak banyoların, uzun süren hamam seanslarının da aynı etkiyi yapabileceğinin altını çizdi.
 
YAZ AYLARINDA VARİS NEDENİYLE ÇEŞİTLİ SORUNLAR YAŞANABİLİR
 
Yaz aylarında pek çok kişinin varis yüzünden estetik sorunlara ek olarak kaşıntı, bacak ağrısı, bacak yorgunluğu, şişme ve ağırlık, cilt renk değişimi gibi problemlere maruz kaldığına dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Reis, “Varis zamanla zayıflamış damar duvarları sebebiyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.
 
Cilt yüzeyine yakın şekilde görülen, bükülmüş ip gibi dokusuyla, hem estetik hem de sağlık şikayetleri şeklinde insanların hayatını etkiliyor. Yaz mevsimini yaşadığımız ve havaların aşırı sıcak gittiği şu günlerde, varisi olan vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor” ifadesinde bulundu.
 
VARİSTEN KURTULMAK MÜMKÜN
 
Varis probleminden kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Reis, “ Varis tedavisinin bir an evvel yapılması, bu damar hastalığının kontrol altına alınması açısından çok önemlidir. Estetik International kliniklerinde, farklı varis tedavileriyle, kişiye özel çözümlerle, kişilerin özellikle estetik kaygılarından kurtulmalarını amaçlıyoruz” dedi. Varis sorunu yaşayanlara yaz mevsiminde uygulayabilecekleri bazı tavsiyelerde bulunan Reis,”Isı kaynaklarından kaçınmak, damarların genişlemesinin önüne geçmek, alınabilecek en doğru tedbirlerdendir.
 
Varisler için bacakları aşağı sallandırmak yerine, kalp seviyesinden yukarı bir konumda dinlendirmek, daha hareketli bir yaşama geçiş yapmak, sigarayı bırakmak ve mutlaka varis tedavisine başlamak gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Denizli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Güray Şıracı, varisi olanlara yaz aylarında ısı kaynaklarından uzak durmaları uyarısında bulundu.
Yazın güneşe maruz kalmanın varislerin daha da belirginleşmesine neden olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Güray Şıracı, bunun sonucunda da yaz aylarında varisli hastaların Ağrılarının ve diğer şikayetlerinin arttığını söyledi.
Şıracı, “Varis, toplardamar duvarlarının zayıflamasına bağlı olarak gelişen kalıcı damar genişlemeleridir. Yazın güneşe maruz kalmak, varis oluşumundan çok, sıcak etkisiyle varisli damarların genişlemesine, içinin aşırı kanla dolarak daha da belirginleşmesine sebep olur. Bunun sonucunda yaz aylarında varise bağlı estetik sorunlar, bacaklarda şişlik, ağrı, yorgunluk, ağırlık, kaşıntı, ciltte renk değişikliği, pıhtılaşmaya bağlı toplar damarlarda tıkanma gibi şikayetler ve hastaneye başvurular artmaktadır” diye konuştu.
Op. Dr. Güray Şıracı, yaz aylarında şikayetleri artan varisi olan hastaların sıcak havalarda neler yapmaları ve yapmamaları konusunda uyarılarda bulunarak şunları ifade etti:

“Varis rahatsızlığı olan hastaların kış aylarına oranla yaz aylarında daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Daha ziyade ısı kaynaklarından (güneş, sıcak banyo, kaplıca ve hamam gibi) uzak durmalıdırlar. Uzun süreli ayakta durmak ve oturmaktan kaçınmalıdırlar. Ara ara kısa yürüyüşler yapılmalı, yüzme, koşma, bisiklet gibi bacak kaslarını çalıştıran sporlar tercih etmelidirler. Özellikle günde en az 30 dakika bacakları kalp seviyesinden yukarı bir konumda tuttuklarında bu hastalarımız çok rahatlayacaklardır. Yine günde bir kez soğuk su ile bacak banyosu yapılması da çok faydalıdır. Kot pantolon, korse gibi dar ve sıkı giysilerin dolaşımı bozması sonucunda varisin şikayetlerini arttırdığından dolayı bu tür giysileri hastalarımıza önermeyiz. Yine yüksek topuklu ayakkabılardan da kaçınılması gerekmektedir. Sıcak yaz aylarında özellikle hamile, doğum sonrası dönemde olan, period dönemlerinde olan ve doğum kontrol hapı kullanan bayanların daha dikkatli olması ve varisten korunmaları önem arz etmektedir."

‘YAZ AYLARINDA DA VARİS AMELİYATI YAPILABİLİR’
Varis hastalarının genellikle yaz aylarında ameliyat olmaktan kaçındığını da ifade eden Op. Dr. Şıracı, “Varis için başvuran hastalara ameliyat önerildiğinde, hastalardan ameliyatı yaz sıcakları dışında kış aylarına erteleme eğilimi gelmektedir. Hâlbuki varis hastalarının tedavilerinde yapılacak cerrahi işlemlerin soğuk aylara ertelenmesine gerek yoktur. Bizler yaz aylarında da varis ameliyatlarının olabileceğini hastalarımıza belirtmekteyiz. Tek sıkıntı ise varis ameliyatları sonrası giyilen varis çoraplarının biraz sıkması ve sıcakta hastalara rahatsızlık vermesidir. Oysa varis çoraplarını, ince olarak seçerek hissettikleri rahatsızlıkları daha aza indirgeyebilirler. Yani böylece hastalarımız, yaz aylarında da varis ameliyatlarını kolaylıkla olabilirler" dedi.

« Son Düzenleme: Eylül 19, 2018, 08:34:42 ÖS Gönderen: Avon »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek