Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler

Gönderen Konu: Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler  (Okunma sayısı 8995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« : Eylül 12, 2008, 10:49:24 ÖS »
Şehir Tiyatroları'nda bu yıl yeni projeler ve mekânlar konuşulacak
   
Geçtiğimiz sanat sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, çok konuşuldu; çok tartışıldı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkımı, yönetim değişikliği, oyuncuların işçi kadrosuna alınması gibi konular uzun süre sanat dünyasının gündeminde kaldı.



Tiyatro yeni dönemde de çok konuşulacağa benziyor. Fakat bu kez konuşmaların konusu, çoğu Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan projeler ve tiyatro mekânları olacak. Merakta bırakmadan söyleyelim, Türkiye'nin ilk bağımsız çocuk tiyatrosu sahneleri, yeni sezonda tiyatroseverlerin tanıklık edeceği en büyük atılım. Yeni ve yenilenen sahneler de Şehir Tiyatroları'nın önümüzdeki sezon konuşulacak icraatlarından. Şehir Tiyatroları'nın 2008-2009 dönemi projeleri, dün Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya, tiyatro ve sinema sanatçısı Kenan Işık, İBB Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Öztürk'ün katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni dönemde hayata geçireceği belki de en önemli proje, bağımsız çocuk tiyatrosu sahneleri. Böylelikle tiyatromuzun büyük ustası Muhsin Ertuğrul'un hayali gerçekleşecek ve Türkiye'nin ilk çocuk tiyatrosu sahnesi Kağıthane Sadabad Sahnesi içinde "Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi" ismiyle açılacak. Küçük Kemal ve onu izleyecek sahnelerin kullanım alanları 10 yaşında bir çocuğun ölçüleri esas alınarak hazırlanıyor. Gaziosmanpaşa Sahnesi'nin alt katındaki düğün salonu da "Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi"ne dönüştürülüyor. Ayrıca yeni yapılacak Beyoğlu Sahnesi'nde de 300 koltuk kapasiteli bir çocuk tiyatrosu sahnesi yer alacak. Böylece çocuk izleyiciler kendi boyutlarını zorlayan kullanım alanlarında oyun izlemekten kurtulmuş olacak.

Şehir Tiyatroları, tiyatroya yeni mekânlar katma çalışmalarına yeni dönemde hız veriyor. Bu çalışmalar çerçevesinde Harbiye Sahnesi adında yeni bir sahnesi daha açılıyor. 1980 yılına kadar İBB Şehir Tiyatroları'nın kullandığı ve uzun süre Yapı Endüstri Merkezi'nin bulunduğu binada yeni sezonda alkış sesleri yükselecek. Asıl müjde ise cumhuriyet tarihinin en önemli sanat binası projesi olmaya aday Beyoğlu Sahnesi mimari proje yarışmasının sonuçlanması. Şişhane'de 2010 yılında açılması planlanan 600 seyirci kapasiteli bir büyük salon, deneysel sahne ve çocuk tiyatrosu sahnesini barındıran mekân bittiğinde ülkemizin en önemli sanat mekânlarından biri olacak. Geçtiğimiz yıl tartışmaların odağında olan Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Ekim 2009'da yeniden perdelerini açıyor. 13 milyon YTL'ye mal olacak sahnenin açılış biletleri Ocak 2009'dan itibaren satışa sunulacak. Tiyatronun birçok sahnesi de sezona yenilenerek giriyor. Kadıköy Haldun Taner ve Fatih Reşat Nuri sahneleri yenilenen sahnelerden. İstanbul tiyatro hayatının en önemli mekânlarından olan Tepebaşı Dram Tiyatrosu efsanesi diriliyor. Kanadalı mimar Frank Gehry'nin aynı alanda gerçekleştireceği kompleksin içinde bir dram tiyatrosu retrospektifi inşa edilecek.

Şehir Tiyatroları'nın tarihi yazılıyor

2014 yılında 100 yaşında olacak Şehir Tiyatroları kütüphanesi yeniden düzenlenirken, arşiv oluşturma çalışmalarına da başlandı. Tiyatronun tarihinin yazılması ve bir 'Şehir Tiyatroları Ansiklopedisi' hazırlanması kararlaştırıldı. Şehir Tiyatroları'nın yeni sezon programı ise 16 Eylül'de açıklanacak. Tanıtım toplantısında konuşan Kadir Topbaş, amaçlarının İstanbul'un her semtine bir tiyatro sahnesi kazandırmak olduğunu söyledi. İstanbul'un birçok problemine çözüm üretirken kültür sanat konusundaki çalışmaları da aynı paralellikte yaptıklarını belirten Topbaş, bu alanda ciddi mesafeler kat ettiklerini dile getirdi. Topbaş, "Türkiye'de ilk kez bağımsız bir çocuk tiyatrosu sahnesi açılıyor. Beyoğlu Sahnesi'ni önemsiyorum. Bu sahnenin projelendirilmesi bundan sonra yapılacak sanat mekânlarına örnek olacak. Çünkü ilk kez bir yarışma jürisinde sanatçılar yer aldı." dedi. Orhan Alkaya, İstanbul'un, hak ettiği bir döneme doğru adım attığını söyledi. İstanbul'un, eskiden sanat binaları yoksulu olduğunu dile getiren Alkaya, "Öyle bir aşamaya geldi ki doğru sanat binaları konusunda kısa bir süre sonra İstanbul, Berlin, Roma ve Moskova gibi gelişmiş şehirlerle eziklik hissetmeden boy ölçüşebilecek.'' şeklinde konuştu. Uluslararası ortak projeler hazırladıklarını anlatan Alkaya, bu kapsamda Sırbistan, Danimarka, Slovenya ortak projesi olan 'Mucize' isimli çocuk oyununun sahneleneceğini sözlerine ekledi. Kenan Işık da son beş yılda sanat mekânlarında İstanbul tarihinde olmadığı kadar fiziki iyileştirme gerçekleştiğini söyledi. Modern sanatın modern mekânlar istediğine dikkat çeken Işık, "Biz, köhne sahnelerde yaratıcılığımızı yitirdik. Bu iyileştirme ile tiyatronun kendine özgü estetiği ve biçimi de değişecek." dedi.

Ali Pektaş
Zaman-11 Eylül 2008, Perşembe
« Son Düzenleme: Eylül 12, 2008, 10:52:38 ÖS Gönderen: stalker »

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2008, 10:55:13 ÖS »
Şehir Tiyatroları 7.Uluslararası Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde…
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBB Şehir Tiyatroları), 1 Ekim’de perdelerini açmaya hazırlanırken, yurt dışı turne programını da aksatmadan sürdürüyor. İBB Şehir Tiyatroları’nın ilgiyle izlenen oyunlarından Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe 8 Eylül 2008, ve Titanik Orkestrası 15-16 Eylül 2008 tarihlerinde saat 20.30 da 7. Uluslararası Kıbrıs Tiyatro Festivali kapsamında Lefkoşa Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek
 
Orhan Asena’nın yazdığı Nedret Denizhan’ın yönettiği YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE’nin dekor tasarımı Ayhan Doğan’a, kostüm tasarımı Canan Göknil’e, müzik Bora Ayanoğlu’na, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu’na, efekt tasarımı Levent Akman’a ait.
 
Oyuncular: Kemal Kocatürk, Selçuk Soğukçay, Ersin Sanver, Tarık Şerbetçioğlu, Hakan Güner, Mazlum Kiper, Dinçer Çekmez, Berrin Koper, Senan Kara Tutumluer, Rıdvan Çelebi, Sibel Topaloğlu, Yılmaz Meydaneri, Erhan Özçelik, Ergün Üğlü, Bora Ayanoğlu, Haşmet Zeybek, İbrahim Şirin, Caner Bilginer, Naci Taşdöğen, Selçuk Yüksel, Gökhan Eğilmez, Doğan Altınel, Aslı Narcı, Esra Karabaş, Güneş Han.
 
Konu: Kanunî Sultan Süleyman’ın en güçlü olduğu dönemde, karısı Hürrem Sultan taht için kendi oğullarını öne çıkarma çabasındadır. Kanunî’nin başka bir hanımından olan oğlu Şehzade Mustafa’yı entrika ile ortadan kaldırmak ister… Oğlu Şehzade Bayazıt ile Şehzade Selim (II.Selim) karşı karşıya gelir… Ve Kanunî oğullarının hayatı hakkında karar vermeye zorlanır…
 
Hristo Boytchev’in yazdığı, Hüseyin Mevsim’in dilimize çevirdiği, Macit Koper’in yönettiği TITANIK ORKESTRASI’nın dekor tasarımı Barış Dinçel’e, kostüm tasarımı Nihal Kaplangı’ya, ışık tasarımı İlhan Ören’e ve efekt tasarımı Levent Akman’a ait.
 
Oyuncular: Ahmet Uz, Naşit Özcan, Bensu Orhunöz, Can Başak, Burak Davutoğlu.
 
Konu : “Artık kullanılmayan eski bir tren garında yaşayan dört evsiz serseri. Eski fahişe ve hamile Lyubka, eski gar şefi Luko, konservatuar mezunu olduğunu iddia eden yalınayak Meto ve milli parkta bakıcısı olduğu ayının ölümüne neden olduğu için durmadan sızlanan Doko. Geçen bir trenden atılan bir sandığın içinden Harry Houdini olduğunu söyleyen alkolik bir illüzyonist çıkınca, gardaki garibanların yaşamı değişir. Houdini onları illüzyon dersleri ve ruhçu felsefesi ile etkilemeye başlar. Artık bir yandan hayal aleminde yok olup gitmeye, bir yandan da illüzyonsuz yaşanamayan show dünyasına hazırlanmaktadırlar. Dünya bir Titanik gemisidir Houdini’ye göre. İnsanlar da onunla birlikte batan yolculardır. Yani kurtuluş yoktur. Ancak bütün bunlar doğru mu acaba? Houdini her şeyin bir illüzyon olduğunu söylemekte haklı mı, değil mi?”
 

Çevrimdışı musalli

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4058
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2008, 11:11:40 ÖS »
Guzel bir haber.Simdi biz o koltuklara sığamayacak miyiz ? Isgal etmeye calisacağimiz bir yerimiz daha olacak demek ki.

''Ya devlet Başa YA kuzgun leşe'' merak ettim bu oyunu.

Tesekur ederim.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2008, 11:30:33 ÖS »

Tiyatro benim vazgeçilmezlerimden.Bir an önce sezon başlasın diye sabırsızlanıyorum.
''Ya devlet başa ya kuzgun leşe'' izlediğim oyunlardan; mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.Kostümler,oyunculuk ve tabii konu harika.
Geçtiğimiz birkaç sezonda yer bulma konusunda İstanbul için pek sıkıntı olmamıştı.Bu sene sahneler yenilendi, ancak benim genelde tercih ettiğim Muhsin Ertuğrul sahnesi yeniden inşa edildiği için bu sezon  oyun oynanamayacak.Artık bir sezon idare edeceğiz, modern bir sahneye kavuşacağız nihayetinde.

İlginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.


Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
İBB Şehir Tiyatroları, Ekim Ayı Oyunların Bilet Satışına Başladı
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2008, 10:00:58 ÖS »

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Ekim ayı içinde sergilenecek oyunların bilet satışına başladı.


Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ekimde perdelerini açacak Şehir Tiyatrolarının oyun biletleri; Fatih Reşat Nuri, Gaziosmanpaşa, Kağıthane Sadabad, Üsküdar Musahipzade, Üsküdar Kerem Yılmazer, Kadıköy Haldun Taner ve Ümraniye sahneleri ile İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği gişelerinden yarın saat 11.00'den itibaren satışa sunulacak.

Ekim ayı oyun biletlerini internet üzerinden satın almak isteyenler, https://www1.ibb.gov.tr/tr-TR/SehirTiyatrolari web adresini kullanabilecek.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2008, 06:16:03 ÖS »
Şehir tiyatrolarından 3 yeni oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Sait Faik, Savaş Dinçel, Yahya Kemal ve "barış gelini Pippa Bacca" anısına hazırlanan 3 yeni oyunu yarın seyirciyle buluşturacak.

Şehir Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, Sait Faik Abasıyanık ve Savaş Dinçel'in anısına yeniden sahneye taşınan "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesinde izlenebilecek. Sait Faik'in yapıtlarından yola çıkarak, Savaş Dinçel'in uyarladığı ve Ergün Işıldar'ın yöneteceği oyunda Naşit Özcan rol aldı.

Yahya Kemal anısına oynanan "Kendi Gök Kubbemiz", Sönmez Atasoy tarafından kaleme alındı ve Engin Uludağ tarafından yeniden sahnelendi. Toron Karacaoğlu'nun rol aldığı oyun, Fatih Reşat Nuri Sahnesinde izlenebilecek.

Bu hafta sahnelenecek oyunlardan biri de "barış gelini Pippa Bacca anısına oynanan, Matei Visniec'in yazdığı, Orhan Alkaya'nın yönettiği "Savaş ve Kadın". Yüzyılın son çeyreğinde, yakın coğrafyada etnik savaşların en trajik olanını, Yugoslavya iç savaşını konu edinen "Savaş ve Kadın" Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesinde seyirciyle buluşacak.

Bu hafta ayrıca, geçen sezondan devam eden, Aziz Nesin'in yazdığı ve Kenan Işık'ın yönettiği "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" Kağıthane Sadabad Sahnesinde, Ragıp Yavuz'un yönettiği Woody Allen'in komedisi olan "Tekrar Çal Sam" Ümraniye Sahnesinde, Gabriel Garcia Marquez'in yazdığı, Macit Koper'in yönettiği "Kırmızı Pazartesi" Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde izlenebilecek.

Çocuk oyunu "Büyüyünce Ne Olacaksın" 18-19 Ekim'de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesinde, "Benim Arkadaşım Yok" 18-19 Ekimde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde görülebilecek.

« Son Düzenleme: Ekim 15, 2008, 06:16:34 ÖS Gönderen: stalker »

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2008, 09:54:46 ÖS »
Dikmen Gürün'e onur ödülü


Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Prof. Dr. Dikmen Gürün, UNESCO'ya bağlı bir kuruluş olan Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi (TEB)'nin “2008 Onur Ödülü”ne layık görüldü.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nin tüm üyelerine açık bir oylamayla belirlediği “2008 Onur Ödülü” “tiyatro dünyasına katkıları, alanındaki başarıları ve topluma karşı sorumlu bir akademisyen-yönetici-eleştirmen kimlikleriyle yaşamı boyunca tiyatro dalında üzerinde yürüdüğü tutarlı çizgisini sürdürmesinden dolayı” Prof. Dr. Dikmen Gürün'e verildi.

Prof. Dr. Dikmen Gürün'ün “Yıllardır Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nin direktörü olarak dünya tiyatrosunun belli başlı topluluklarını, yorumcularını sanatseverlerle buluşturması, yerli tiyatro topluluklarını ve sanatçılarımızı dünyaya tanıtmayı amaçlayan çalışmaları, genç tiyatrolara yeni açılımlar sağlaması, ortak-yapımlarla uluslararası ilişkileri güçlendirecek zeminler oluşturması ve her geçen yıl çıtasını yükselten İstanbul Tiyatro Festivali'ni dünyanın saygın festivalleri arasına sokması” da onur ödülüne layık görülmesinin gerekçeleri arasında yer aldı.

DİKMEN GÜRÜN KİMDİR?

ABD'nde tiyatro üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayıp Türkiye'ye döndükten sonra Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde doktorasını yapan Dikmen Gürün, 1992 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'nün kuruluş ve gelişim aşamasında görev aldı.

1997'de Bölüm Başkanı olan Gürün pek çok öğrenci yetiştirdi, yurt dışında çeşitli staj olanakları ve belli başlı üniversitelerin tiyatro bölümleriyle değişim programları gerçekleştirdi.

Genç meslektaşlarının yanında durarak onların uluslararası eğitim programlarına, konferans ve festivallere katılmalarını destekledi. Gürün, “Tiyatro Yazıları” adlı kitabının yanı sıra, uluslararası bilimsel toplantılarda Türkiye'de tiyatronun gelişimine yönelik yaptığı sunumlar yayınlandı.

Prof. Dr. Dikmen Gürün halen “Eleştirilerle Türk Tiyatrosu” adlı kitabı üzerinde çalışıyor ve başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere çeşitli dergi ve gazetelerde tiyatro eleştirileri yazmaya devam ediyor. Gürün 1993 yılından beri İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Direktörlüğü'nü de yürütüyor.


Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2008, 10:02:11 ÖS »
"Ferhad ile Şirin" tiyatro sahnesinde

Nazım Hikmet'in destansı aşk öyküsü "Ferhad ile Şirin" Moda Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.

Dünya edebiyatının en önemli yazar ve şairleri arasında anılan Nazım Hikmet’in bir halk masalından etkilenerek yazdığı “Ferhad ile Şirin” Moda Sanat Tiyatrosu tarafından sahneye konuluyor.

Bu dillere destan aşk öyküsünün galası, 05 Kasım 2008 Çarşamba günü saat 20:30’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor!

65 farklı ülkede sergilenen ve dilinin evrenselliği ile tüm dünyada tiyatroseverlerin beğenisini kazanan oyun, 2006 yılında kurulan Moda Sanat Tiyatrosu tarafından Türkan Aktoprak yönetmenliğinde sahnelenecek.

“Ferhad ile Şirin” in kadrosu; Bulut Mesci, Burak Aşçı, Cansın Atakul, Deniz Elmas, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Mert Asker, Sonnur Şahin ve Yiğit Pakmen gibi genç oyunculardan oluşuyor.

Moda Sanat Tiyatrosu’nun, Türk mizahının büyük ustası Aziz Nesin öykülerinden derlenen "Azizname adlı bir diğer oyunu da, sezon boyunca tiyatroseverlerle buluşacak.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2008, 05:38:21 ÖS »
13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf Tarafından Düzenlenen "13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali", Ulusal ve Uluslararası 71 Tiyatro Topluluğu ile 888 Sanatçının Katılımı ve Toplam 104 Etkinlikle 14 -30 Kasım Tarihleri Arasında Gerçekleştiriliyor.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen "13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali ", ulusal ve uluslararası 71 tiyatro topluluğunun katılımıyla 14-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TAKSAV, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatrolarının desteğiyle düzenlenecek festival kapsamında, 5 yıl içinde daha önce hiç tiyatroya gitmemiş 10 bin sanatseverin tiyatro ile tanıştırılacağı bir sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirecek.

TAKSAV tarafından, düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin 13'üncüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları , Belediyeler, Yabancı Elçilik ve Kültür Müdürlükleri ile bir çok sivil toplum örgütünün desteğiyle 14-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivale, ulusal ve uluslararası 71 tiyatro topluluğu katılacak, 104 etkinlik ve 888 yerli ve yabancı sanatçı, tiyatroseverlerle buluşacak. Festival süresince tiyatro gösterilerinin yanı sıra, tiyatro konusunda, tiyatro temsilcilerinin, sanat eleştirmenlerinin, Kültür Bakanlığı yetkililerinin ve akademisyenlerin katılacağı, söyleşi, panel, atölye çalışmaları ve sine vizyon gösterimleri yapılacak. Başkent olma niteliği taşıyan Ankara'nın bir kültür kenti de olması hedeflenen festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da açık hava etkinlikleri ve sokak gösterileri ilgi çeken etkinlikler arasında yer alacak.

"13.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali " ayrıca festivalin daha iyi tanıtılması ve tiyatroya yeni izleyiciler kazandırmak amacıyla bu yıl "Festival Sokağı" oluşturacak. Bahçeli 7. Cadde, Tunalı Hilmi ve Yüksel Caddesi olmak üzere festival, Başkentin değişik cadde ve sokaklarında görücüye çıkacak.

5 YILDA 10 BİN KİŞİYE TİYATRO

Bu yıl festival kapsamında bir de sosyal sorumluluk projesi hayata geçirilecek. Buna göre, 5 yıl içinde daha önce hiç tiyatroya gitmemiş 10 bin kişi, ücretsiz olarak konuk edilerek tiyatro ile tanıştırılacak. Çağdaş yaşamın bir gereği olan sanatı kitlelere ulaştırmak, toplumun estetik beğeni düzeyini sanat yoluyla yükseltmek, ulusal ve uluslararası özel ve amatör tiyatro etkinliklerini sürekli kılmak, uluslararası dayanışmaya ve barışa sanat yolu ile katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilecek projenin ilk ayağında, festival süresince 2 bin kişi tiyatro salonlarında konuk edilecek. Proje Ankara'da yaklaşık 7 ilçede uygulanacak.

Proje kapsamında her yıl ortalama 2 bin kişinin, 5 yıllık bir uygulama süresi sonunda ise 10 bin kişinin tiyatro ile tanıştırılması hedefleniyor.

13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, İspanyol tiyatro grubunun “Don Kişot” oyunuyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları, belediyeler, yabancı elçilik, kültür müdürlükleri ve bir çok sivil toplum örgütünün destek verdiği festivalin açılış töreni, Büyük Tiyatro’da yapıldı.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay, eski Kültür Bakanı Talat Halman, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, TAKSAV Başkanı Abdullah Kahraman, tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Tayfun Talipoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı etkinlikte, Festival Direktörü Yener Aksu, açılıştaki konuşmasında, “Hayat Sanatla Güzel” teması ile başlayan festivalde, bu yıl 71 tiyatro topluluğunun, 104 etkinlik ve 888 sanatçı ile 27 farklı mekanda sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

Bu yıl festival kapsamında bir de sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Aksu, Ankara’da hiç tiyatroya gitmemiş 2 bin kişiyi tiyatro ile tanıştıracaklarını kaydetti.

Aksu, bu projenin 5 yıl süreceğini ve 10 bin kişiyi kapsadığını anlattı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin de konuşmasında, tiyatronun festivallerde gücünü daha çok hissettirdiğini ifade ederek, festivalin 13.’sünü gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Bilgin, festivalin ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.

Bakan Günay da konuşmasında, aydınlatıcı bir özellik taşıyan tiyatronun yaşamı yeniden yorumlama fırsatı veren bir iş olduğunu dile getirerek, yıllardır festivale emeği geçenleri alkışladığını kaydetti.

Günay, önümüzdeki yıllarda da cumhuriyetin kurulduğu Ankara’da çok daha görkemli salonlarda güzel etkinliklerle buluşacaklarını söyledi.

Bakan Günay, konuşmasının ardından festivalin “Emek Ödülü”nü Talat Halman’a verdi.

Halman da konuşmasında, ödülün kendisine büyük mutluluk verdiğini belirterek, tiyatroya aşık biri olduğunu söyledi. Halman, ödülün de bu tiyatro aşkına verildiğini dile getirdi.

Günay ve Halman, daha sonra, festivalin “Onur Ödülü”nü Haluk Bilginer’e birlikte verdi.

Bilginer, tiyatronun bir heves olduğunu, zaman zaman bu hevesi destekleyenler ve kıranlar bulunduğunu anlatarak, yaşam tiyatroyla daha güzel olduğu için yılmadıklarını kaydetti.

Haluk Bilginer, ödülü kendisiyle çalışan, emek veren arkadaşları adına aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından, İspanyol Bambalina isimli tiyatro grubunun, kuklaları kullanarak oynadıkları “Don Kişot” sahnelendi.

Festival, 30 Kasım’a kadar devam edecek.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2009, 11:36:04 ÖÖ »

İstanbul Şehir Tiyatroları 1 Ekimde Perdelerini Açıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 1 Ekim 2009’da perdelerini açıyor. 2009-2010 sezonuna yeni oyunlarla başlayacak olan İ.B.B. Şehir Tiyatroları, Ekim ayında 8’i yeni, 18 oyunla seyircisinin karşısına çıkacak.
   
   
2009-2010 sezonuna yeni oyunlarla başlayacak olan İ.B.B. Şehir Tiyatroları, Ekim ayında 8’i yeni, 18 oyunla seyircisinin karşısına çıkacak. Çıkmaz Sokak, Bozuk Düzen, Mecbur Adam, Tarla Kuşuydu Juliet, Gizli Oturum, Bekleme Salonu, Hizmetçiler, Kafes, Deri Ceket, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Lüküs Hayat, Kabare, Onlar Ermiş Muradına, İnek, Coriolanus, Balıkesir Muhasebecisi, Maskeliler ve Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyunlar Ekim ayında seyirciyle buluşacak.

Ekim ayında seyircisiyle buluşacak olan oyunlar kısaca şöyle:


Çıkmaz Sokak, Yunanistan’daki “Albaylar Cuntası” döneminde görülen toplumsal çatışmayı ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan darbe süreçlerini ele alıyor. Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı, Mazlum Kiper’in sahneye koyduğu “Çıkmaz Sokak”ta, şiddete karşı şiddet üretmenin değil, yalnızca demokrasinin “çözüm” olabileceği vurgulanıyor.

Bozuk Düzen’de, yaşadıkları kasabadaki depremden zarar görerek İstanbul’a yerleşmek zorunda kalan orta halli bir ailenin, büyük şehrin karmaşası içinde yaşama tutunabilme çabaları anlatılıyor. Türk tiyatrosu ve sinemasının önemli isimlerinden Güner Sümer’in bu oyunu, Burteçin Zoga tarafından sahneleniyor.
 
Mecbur Adam adlı oyunda, Dede Korkut’un zengin mirası arasında yer alan Deli Dumrul hikâyesi Ragıp Yavuz tarafından farklı bir bakışla işleniyor. Deli Dumrul kuru bir çayın üstüne köprü yaptırmıştır. Geçenden 30, geçmeyenden döve döve 40 akçe alır, derken konaklayan bir yiğit ölür. Buna içerleyen Deli Dumrul Azrail’e meydan okur… Ölümü önemsiz kılacak bir güç var mıdır? Belki de aşk... Bu kadim söylenceyi, Şehir Tiyatrosu’nun usta ismi Erol Keskin yönetiyor.

Tarla Kuşuydu Juliet’te,
Shakespeare’in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon’un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Engin Alkan’ın rejisiyle sürprizli bir oyun seyircimizi bekliyor.

Gizli Oturum,
insanın özgür iradesiyle seçtiği varoluşun başkası karşısında değiştirilemeyeceğini işliyor. Garcin, Etselle ve Ines ölümün döngüsü içinde, hayatlarında olan biten her şeyi önce eksik bir biçimde, sonrasında ise içtenlikle birbirleriyle paylaşırken; aslında geçmişteki hatalarını ve gerçek kişiliklerini ortaya koyuyorlar. Çağdaş tiyatro klasikleri arasına girmiş olan Sartre’ın bu oyununu Ergün Işıldar yönetiyor.

Bekleme Salonu’nda her şey bir firmanın eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla mülakat yapması ile başlar. Yapılan elemeler sonucunda, iki genç adam ve bir kadından oluşan üç kişi, mülakatın son aşamasına kalmışlardır. Oyun, bu üç kişinin aynı oda içersinde kilitli kalmalarını ve odadan çıkma çabalarını anlatıyor. Yiğit Sertdemir’in yazdığı oyunu Tolga Yeter yönetiyor.
 
Hizmetçiler, Claire ile Solange adlı iki kız kardeşin, hanımlarını öldürme planlarını, o evde yokken kurdukları düşsel dünyanın içinde oynadıkları oyunlarla gerçekleştirmeye çalışmalarını anlatıyor. Ekip çalışması olarak hazırlanan oyunu Jean Genet yazdı.

Kafes’te
Çehov’un dünyasında yaşayan, hayattan korkan uyumsuz bir gencin, insanlardan korunmak amacıyla kendini kafese kapatması anlatılıyor. Mario Fratti’nin yazdığı Kafes’i Ali Gökmen Altuğ yönetiyor.
 
Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşırken, bu durumun değişmezlerini 25 yıldır sahnede diri tutuyor. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı oyunda küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık zengin evine girince kendilerini bir kıyafet balosunun ortasında bulurlar. Aslında ikilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumudur… Oyunu Haldun Dormen yönetiyor.
 
Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye’de
Savaş Dinçel, Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Sait Faik’in öykülerinden, anılarından, yazılarından yola çıkarak onun şahitliğinde dolu dolu bir İstanbul turu yaptırıyor seyircilere…

Ergün Işıldar’ın yönettiği oyun, seyircileri, önce Burgazada, ardından Karaköy, Tünel, Beyoğlu, Hristaki Pasajı ve Taksim Parkı’na götürüyor.
 
Cabaret (Kabare), bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkını ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosu anlatıyor. Kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare ,1972’de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazandı ve “Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi” listesine girdi. Joe Masteroff’un yazdığı Yücel Erten’in yönettiği oyunun unutulmaz müziği John Kander imzasını taşıyor.
 
Onlar Ermiş Muradına oyunu, 1931-32 tarihinde Vasfi Rıza Zobu’nun çevirisiyle Şehir Tiyatrosu’nda oynandı. 78 yıl sonra tekrar Haldun Dormen’in rejisiyle İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nda seyredilebilir. Fars ve vodvil ekolünün öncüsü sayılan Georges Feydeau’nun baştan sona doludizgin ilerleyen farsı Onlar Ermiş Muradına’da burjuva ahlâkının eleştirisi yapılıyor.
 
İnek adlı oyunda,
hayallerinin peşinde koşan bir ailenin, içinde bulundukları maddi sıkıntılarından, satın aldıkları bir inekle kurtulma çabaları absürt bir dille anlatılıyor. Nâzım Hikmet’in son dönem oyunlarından olan İnek’i Mehmet Avdan yönetiyor.
 
Coriolanus,
yenilmez bir asker olan Casius Marcius’un Roma’nın düşmanları Volsyalıları yenilgiye uğrattıktan sonra onurlandırılışını, halka beslediği ölçüsüz kininden dolayı Roma’dan nasıl sürgün edildiğini, Volsyalılar ile birleşerek Roma’ya yürüdüğü esnada, annesinin ricasıyla bundan vazgeçerek düşmanları tarafından öldürülüşünü anlatıyor. William Shakespeare’in tragedyası Coriolanus’u  Şükrü Türen yönetiyor.

Balıkesir Muhasebecisi,
Türk edebiyatına Çalıkuşu, Dudaktan Kalbe, Yaprak Dökümü gibi ölümsüz eserler veren Reşat Nuri Güntekin’in önemli oyunlarından biri. Nedret Denizhan’ın yönettiği oyun toplumda yok olmaya yüz tutmuş değer yargılarını, para karşılığında yiten ahlâki değerleri “aile” kavramı ekseninde sorguluyor.
 

Maskeliler,
üç erkek kardeşin birbiriyle hesaplaştıkları savaş ortamında bir kardeşlik öyküsünü anlatıyor. Seyircinin kafasında bir sorgulama süreci başlatılabilecek kadar gerilimli, güncel ve politik bir oyun olan Maskeliler, temalarını Filistin gerçekliğinde, üstelik bir İsraillinin kaleminden aktarıyor, Ilan Hatsor’un yazdığı oyunu Taner Barlas yönetiyor.
 
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’da “vatandaş” Yaşar’ın bürokrasi karşısındaki ezikliği anlatılıyor. Büyük mizah ustamız Aziz Nesin’in devlet-birey ilişkisini sorguladığı bu oyunu Y. Kenan Işık yönetiyor.
 
Deri Ceket,
bürokratik işleyişi, idealist bir öğretim görevlisinin trajikomik öyküsü ekseninde, yaşanan toplumsal-bireysel yozlaşmaları vurgulayarak anlatıyor. Arif Akkaya’nın yönettiği oyunu Çağdaş Bulgar Tiyatrosu’nun önemli yazarı Stanislav Stratiev yazdı.

Şehir Tiyatroları Oyun Biletleri Satışa Çıktı…

1 Ekim 2009 Perşembe günü perdelerini açacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ekim 2009 içinde oynanacak oyunların bilet satışına başlandı.

Biletler; Fatih Reşat Nuri Sahnesi, Kâğıthane Sadabad Sahnesi, Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi, Ümraniye Sahnesi ile İ.B.B. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği gişelerinden satın alınabilecek.

Ekim ayı oyun biletlerini internet üzerinden satın almak isteyenler için web adresi şöyle: www.ibb.gov.tr/sehirtiyatrolari
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2009, 11:36:55 ÖÖ Gönderen: stalker »

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2009, 12:04:11 ÖS »
Devlet Tiyatroları 1 Ekim'de perdelerini açıyor.


Devlet Tiyatroları (DT), perdelerini 1 Ekimde 11 yeni yerli oyunla açacak.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 60. Yılında 60 yeni yerli oyunu dünya tiyatrosuna kazandırmayı hedefleyen DT, yerleşik sahnelerinin bulunduğu 10 bölgede 10 yeni yerli oyun sahneleyecek. Dünya prömiyeri yapılacak bu oyunların yanı sıra bir ''ilk''e imza atılarak, ilk kez turne sahnesi Gaziantep'de ''Hünkar ve Mimar'' adlı oyuna da dünya prömiyeri yapılacak.

Programa göre, 1 Ekimde perdelerini açacak sahneler şöyle:


''-Ankara Devlet Tiyatrosu Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde Ali Berktay'ın yazdığı Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği 'Kerbela',

-İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Salon 2'de Behiç Ak'ın yazdığı Serpil Tamur'un yönettiği 'İki çarpı iki',

-İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Melek Ökte Sahnesi'nde Bülent Usta'nın yazdığı Hakan Boyav'ın yönettiği 'Rezervuar Kanişleri',

-Bursa Devlet Tiyatrosu AVP Sahnesi'nde Zerrin Tığlıoğlu'nun yazdığı Betül Gökçer'in yönettiği 'Kara Örtü (Puşide-i Siyah)',

-Adana Devlet Tiyatrosu H.Ö. Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde Ender Çakmak'ın yazdığı Abdullah Ceran'ın yönettiği 'Düşmanla Sevişenler',

-Trabzon Devlet Tiyatrosu Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde Uğur Saatçi'nin yazdığı Barış Erdenk'in yönettiği 'İstibdat Kumpanyası',

-Antalya Devlet Tiyatrosu Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi Küçük Salon'da Hüseyin Erdoğan'ın yazdığı, Orhan Alkaya'nın yönettiği 'Kadeş Gelini',

-Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde Demet Çizmeli ve Pınar Çelebioğlu'nun yazdığı Mehmet Yıldız'ın yönettiği 'Cumhuriyetin İlk Sadası',

-Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde Hasan Öztürk'ün yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği 'Uysal Yurttaş Projesi',

-Sivas Devlet Tiyatrosu AKM Sahnesi'nde, Cem Uslu'nun yazdığı, Akif Yeşilkaya'nın yönettiği 'Öğüt'.''

İlk olarak sürekli turne sahnesi Gaziantep Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek ''Hünkar ve Mimar'', 2 ve 3 Ekimde Gaziantepli sanatseverlerle buluşacak. Oyunun Ankara prömiyeri ise 6 Ekim günü gerçekleştirilecek.


Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2009, 12:18:54 ÖS »
Yeni Oyun Yazarları İstanbul Şehir Tiyatroları’nda!

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle düzenlediği “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi ; dördüncü yılında, ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT) ile bir ortaklığa imza atıyor.


Bu sezon ilk defa ödenekli bir tiyatroyla el ele veren proje kapsamında Kağıthane Sadabad Sahnesi fuayesinde “Yeni Oyun Yazarları”nın yetiştirilmesine ve “Yeni Oyun Metinleri”nin görünür kılınmasına yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

İ.B.B.Ş.T Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu’yla yeni sezona başlayan İstanbul Şehir Tiyatroları’nın, ilk kez kurum dışından özel bir tiyatro ile beraber yürüteceği bu proje, oyun yazarlarının geleceği açısından önem taşıyor.

Ekim ayından itibaren her Pazartesi, 19:00-21:00 saatleri arasında, İBBŞT Kağıthane Sadabad Sahnesi’nin fuayesi “Yeni Oyun Yazarları”na ayrılacak. Yeni oyun yazarlarının yetiştirilmesine yönelik olarak her ay, üç atölye çalışmasına ve bir oyun okumasına ev sahipliği yapacak olan Kağıthane Sadabad Sahnesi’nin “Yeni Oyun Yazarları” konseptiyle anılan bir vizyona kavuşturulması hedeflenmekte. Kurum içinden dramaturg ve yönetmenlerin de katılımıyla gerçekleşecek olan atölye ve okuma sürecinin; gerek İBBŞT, gerekse farklı tiyatrolarda sahnelenebilecek yeni özgün metinlerin yazımı ve oynanması konusunda teşvik edici olması amaçlanmakta.

Oyun yazarlarına yönelik atölyelerin, söyleşilerin ve yeni yazarların oyun okumalarının yapılacağı program, İBBŞT ve Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi ortaklığıyla oluşturuldu.

Etkinlik takvimi aşağıdaki gibi:
7 Yeni Oyun Yazarı -7 Yeni Oyun Okuması: Ekim 2009 ile Nisan 2010 tarihleri arasında, her ayın son haftası yeni bir oyun yazarının, daha önce sahnelenmemiş bir metni, oyun okuması olarak seyirci ile buluşacak. Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan okumaların ardından yazar, seyircilerle bir söyleşi gerçekleştirecektir.

6 Yazar - 6 Dramaturg’la Oyun Yazarlığı Atölyesi: 6 dramaturg ve 6 oyun yazarının Ekim 2009-Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri, 12 haftalık oyun yazarlığı atölyesi dizisi, İBBŞT’nin katkılarıyla, Kağıthane Sadabad Sahnesi Fuayesi’nde düzenlenecektir.

Ekim 2009

1-) Emre Koyuncuoğlu ile oyun yazarlığı atölyesi
2-) Dilek Tekintaş ile oyun yazarlığı atölyesi
3-) Gökhan Aktemur ile oyun yazarlığı atölyesi
4-) Yeni Yazarlar Oyun Okuması ve Söyleşi

Etkinlik Kasım ve Aralık ayları arasında da Özen Yula, Yeşim Özsoy Gülan, Ceren Ercan, Sibel Arslan Yeşilay gibi tiyatrocuların atölyelerle devam edecek.

Katılım sınırlıdır.

Başvuru için:
yenimetinyenitiyatro@gmail.com
tel: 0212 243 99 91

Dramaturji:
dtekinta@gmail.com
tel: 0212 225 92 68

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Tiyatro Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2009, 12:23:12 ÖS »
Adile Naşit Tiyatrosu Perde Açıyor



Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu 27 Eylül'de sanat sezonunu açacak.

Bursa ve Yıldırım ilçesinde kültür sanata kattığı değer ile adından övgü ile söz ettiren Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu, sanatseverlere yeni dönemde çeşitli kültür aktiviteleri sunacak.


Çocukların gelişimlerine uygun özel tiyatro oyunları ve şenliklerin 2009-2010 tiyatro döneminde de devam edeceğini ifade eden Adile Naşit Tiyatrosu Müdürü Engin Dörtkardeş tüm Bursalı çocuklara etkinlikleri takip etmelerini belirtti. Her hafta pazar günü saat 12.00 da sahnelenecek çocuk oyunlarının ücretsiz olduğunu belirten Engin Dörtkardeş, "Eğitimci olan Yıldırım Belediye Başkanımız Özgen Keskin'in kültür sanata olan bakış açısı, bizim daha çok kültür sanat faaliyetleri gerçekleştirmemizi sağlıyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde çocuklarımıza özel ilgi ve hassasiyet gösteriyoruz. Sahnelenen oyunlarımız çocuklarımızın sosyal gelişimlerine katkı sağlayarak ruhsal doyuma ulaşmasını sağlıyor. Bursalı çocuklar her zaman olduğu gibi her cumartesi, pazar merkezimizi doldurarak, hafta sonu eğlenceli bir gün geçirip derslerinin yoğunluğundan bir nebzede olsa kurtulmuş olacak. 27 Eylül Pazar günü tüm çocuklarımızı bekliyoruz" diye kaydetti.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, "Adile Naşit Tiyatrosu, Barış Manço Kültür Merkezi, Akçağlayan Kültür Merkezi, Molla Yegane Kültür Merkezi ve Mahalle konaklarımız ile ilçemizin kültür sanatını zirveye taşıdık. Tüm çalışmalarımız da olduğu gibi kültür sanattada halkımız içimiz de. Meraklılarına tiyatro eğitimi veriyor ve sahneye çıkarıyoruz. Onu o şekilde mutlu ederken, tiyatro izlemek isteyen vatandaşımıza da tiyatro sunarak mutlu ediyoruz" diye konuştu.

27 Eylül Pazar günü 2009-2010 tiyatro dönemini 'rüya' isimli çocuk oyunu ile açacak olan Adile Naşit Tiyatrosu bu dönemde sanatseverlerin yüzünü güldürmeyi planlıyor.
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2009, 11:30:46 ÖS Gönderen: stalker »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek