Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler

Gönderen Konu: Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler  (Okunma sayısı 14882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #15 : Kasım 04, 2008, 09:47:27 ÖS »
Serap Atalay’ın senaryosunu yazıp yönettiği "Yasak Elma" Hollywood ’da gösterilecek...

Serap Atalay’ın senaryosunu yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği kısa film Yasak Elma (The Forbidden Fruit) 7-9 Kasım 2008 tarihleri arasında Los Angeles’ta düzenlenecek olan 6. International Student Film Festival Hollywood’da gösterilecek.

Meltem Savcı ve Pınar Öznal’ın başrolü paylaştığı Yasak Elma'da, gerçeğin yansıtılandan farklı olduğu olgusunun; yalnızlık duygusu, ego çatışması, aidiyet ve özgürlük gibi kavramlar ile metaforik olarak desteklendiği hikaye, iki kadın ve bir adam üçlemesi üzerinden anlatılıyor.

Filmde, Nadide yalnız yaşayan genç ve güzel bir kadındır. Eskiden metresi olduğu adamın öldüğünü ve ona büyük bir konak bıraktığını öğrenir. Büyük aşk yaşadığı bu adamın hatıralarını yaşatmak için konağa yerleşmeye karar veren Nadide, yalnız yaşayan biri için fazla büyük olan evin odalarını kiralamak için cama ilan asar.

Ertesi gün ilan için konağa geldiğini söyleyen bir kadın nedensiz bir tartışma yaratarak Nadide’yi huzursuz eder. Nadide bu gizemli kadından korkmuş bir o kadar da meraklanmıştır. Kadın bir gece bavuluyla konağa gelir ve Nadide bu davetsiz misafiri kabul eder. Bu gizemli kadını evdeki seslerden takip eden Nadide’nin gün geçtikçe merakı artar ve birgün cesaretini toplayıp kadının odasına girer.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2008, 09:48:06 ÖS »



Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali
5-12 Kasım 2008 tarihleri arasında yapılıyor...

Ülkemizde 20 yıldan bu yana aralıksız olarak düzenlenen Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali,
5-12 Kasım 2008 tarihleri arasında yapılıyor.

Açılış gecesi yerli, yabancı konuklar ve basının katılımı ile 3 Kasım’da Tepebaşı İtalyan Kültür Merkezi Salonu’nda yapılacak. Programa, 35 mm, 16 mm sinema filmi ve dijital formatta kurmaca, canlandırma ve deneysel filmler alınıyor. Etkinlikler ücretsiz olarak, İstanbul Fransız, İtalyan ve Alman Kültür Merkezleri’nin sinema salonlarında gerçekleştirilecek.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #17 : Kasım 22, 2008, 05:24:42 ÖS »
Mahsun Kırmızıgül’ün ikinci filmi"Güneşi Gördüm" 12 Mart 2009’da sinemaseverlerle buluşacak.


Mahsun Kırmızıgül’ün ikinci filmi"Güneşi Gördüm" 12 Mart 2009’da sinemaseverlerle buluşacak. Filmde rol alan Demet Evgar, Hande Subaşı, Yıldız Kültür ve Şerif Sezer dev kadronun kadın oyuncuları olarak karşımıza çıkıyor.

Mahsun Kırmızıgül, 6 çocuğun hikayesini anlattığı 'Güneşi Gördüm' adlı ikinci filminin çekimlerine Kars'ta devam ediyor. Kırmızıgül, çok sevileceğine emin olduğu filmini çocuklara ve umuda adıyor.

Yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı ilk filmi 'Beyaz Melek' le geçen yıl büyük başarı yakalayan Mahsun Kırmızıgül, ikinci filmi 'Güneşi Gördüm'ü, 12 Mart 2009'da sinemaseverlerle buluşturacak. 'Beyaz Melek'te olduğu gibi 'Güneşi Gördüm'de de senarist, yönetmen ve oyuncu olarak izleyicinin karşısına çıkacak olan Kırmızıgül, şu sıralar Kars'ta 2400 metre yükseklikteki bir sınır köyünde filmin çekimlerine devam ediyor.

Filmin çekimleri, Kars'tan sonra İstanbul ve Danimarka'da devam edip, Norveç'te son bulacak. Yapımcılığını Murat Tokat'ın üstlendiği, çeşitli sosyal kategorideki çocukların dramını anlatacak olan filmde, 6 çocuğun hikayesi işleniyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen umut kapısını hep açık tutan filmin kahramanları, gerçek hikayelerden yola çıkarak sinema perdesinde hayat bulacak.

'Güneşi Gördüm'de Mahsun Kırmızıgül'ün yanı sıra şu oyuncular rol alıyor: Ali Sürmeli, Ali Tutal, Alper Kul, Altan Erkekli, Cezmi Baskın, Cihat Tamer, Demet Evgar, Emre Kınay, Erol Günaydın, Hande Subaşı, Itır Esen, Kamil Sönmez, Menderes Samancılar, Murat Ünalmış, Nurseli İdiz, Sarp Apak, Şerif Sezer, Yiğit Özşener ve Zafer Ergin...


Güneşi Gördüm'ün Dev Kadınları



Filmde Demet Evgar, Hande Subaşı, Yıldız Kültür ve Şerif Sezer, dev kadronun kadın oyuncuları olarak karşımıza çıkıyor.

12 Mart 2009’da sinemaseverlerle buluşacak olan filmde rol alan oyuncular, Kars’ta devam eden çekimler sırasında, farklı bir coğrafyada bir süre de olsa zaman geçirebilmenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da filmde rol almanın kendileri için bir şans olduğunu sık sık dile getiriyorlar.

Filmde Mahsun Kırmızıgül'ün canlandırdığı Ramo’nun karısı Havar rolündeki Demet Evgar, kayınbiraderinin karısı Zehra rolündeki Hande Subaşı, Altan Erkekli’nin canlandırdığı Davut’un karısı Gülistan rolündeki Şerif Sezer ve annesi Pakize’yi canlandıran Yıldız Kültür, senaryo gereği yöresel kıyafetler içinde kamera karşısına geçiyorlar.

Filmin çilekeş kadınları Havar, Zehra, Gülistan ve Pakize ailelerine her şartta sahip çıkan, elinin emeğini esirgemeyen gerçek Anadolu kadınları olarak, izleyicinin gönlünde şimdiden taht kuracağa benziyor.

Canlandırdıkları karakterlerin gerçekçi olması için 10 gün öncesinden Kars’a gelerek, doğulu kadınların beden dilini gözlemleyen ve şive çalışan kadın oyuncular, zor hava şartlarının da kendilerini engellemediğini ifade ettiler.

Çekimleri şu sıralar tüm hızıyla süren filmin seti İstanbul’dan sonra Norveç ve Danimarka’da devam edecek.
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2008, 05:26:11 ÖS Gönderen: stalker »

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #18 : Kasım 22, 2008, 05:27:40 ÖS »

Festival filmleri 26-28 Kasım tarihleri arasında her gün 10:00 – 22:00 saatleri arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde izlenilebilir.

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, 26-28 Kasım tarihlerinde her gün 10:00 – 22:00 saatleri arasında İtalyan Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.

Festival boyunca yerli ve yabancı 25 belgesel ve animasyon film orjinal dillerinde Türkçe altyazı ile izlenebilecek. Festivale giriş ücretsiz olacak.
Festival boyunca tarımdan enerjiye, gıdadan madenciliğe, sudan ekonomiye kadar pek çok konuda dünyada ses getirmiş belgeseller gösterilecek. “Yaşamı azaltarak değil çoğaltarak nasıl yaşayabiliriz?” Festivalde insanın “kendi doğasından” kopuşunun sonuçlarını inceleyen filmler yanında yaşamın sürdürülebilirliği için üretilen çözümleri paylaşan filmler de yer alacak. GDO’lu gıdaların sonuçlarını anlatan “Gıdanın Geleceği”, altın madenciliğinin yol açtığı ekolojik ve sosyal tahribatı göz önüne seren “Choropampa: Altının Bedeli”, 2009’da Türkiye’de yapılacak olan Dünya Su Forumu’nu ve suyun özelleştirilmesini eleştiren “Susuzluk”, Hindistan’da baraj suları altında kalan bir köyün dramını anlatan “Boğulmuş”, Küba’da 90’ların başında yaşanan petrol krizinin nasıl aşıldığını resmeden “Halkın Gücü: Küba petrol krizini nasıl aştı?”, kendi kendine yeten bir toplumun profilini çizen “Ladak’tan Öğrenmek” ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının ve permakültürün tanıtıldığı “Yeryüzünün Bahçıvanı” festivalin önemli filmleri arasında...

Festivalde film gösterimlerinin yanında su, ekolojik ayakizi, Hasankeyf, tohumlar ve biyolojik çeşitlilik konulu sohbetler, müzik dinletileri ve sürdürülebilir yaşamla ilgili küçük sürprizler de yer alacak.

Festivali düzenleyen Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi festivalin Türkiye’nin farklı köşelerinde izleyiciyle buluşmasını arzuluyor... Festivale ev sahipliği yapmak isteyen bireyler ve kurumlar Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi ile iletişim kurabilirler. Kolektif özellikle üniversite öğrencilerinden filmlerin gösterimine ilişkin organizasyon yapmaları konusunda destek bekliyor.

Festivalle ilgi bilgi ve festival programı için:

Buradan

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #19 : Kasım 22, 2008, 05:28:35 ÖS »
5. İstanbul Animasyon Festivali 21-30 Kasım'da Pera Müzesi'nde!


Bu sene 21-30 Kasım tarihleri arasında Pera Müzesi'nde beşinci kez düzenlenecek olan İstanbul Animasyon Festivali içeriği ile de göz dolduruyor. Dünyanın en büyük animasyon festivalleri olan Annecy, Hollanda, Ottawa, Melburne ve Siggraph gibi festivallerinin gözde filmleri yarışma bölümünde izleyiciler ile buluşuyor.

42 ülkeden toplam 222 filmin gösterileceği yarışma bölümünde öne çıkan filmler arasında Amerikalı bağımsız yönetmen Bill Plympton'ın Oscar adayı olan "Guide Dog" filminin 3. bölümü olan "Hot Dog" ve son filmi "Mexican Standoff" bulunmakta. Fransız yönetmen Yann J. 'nin bir işçinin yalnızlığına çözüm olarak gelişen ülkelerden satın aldığı kadın parçaları üzerine filmi "Berni's Doll", Avustralyalı yönetmen Dennis Tupicoff'un filmi "Chainsaw", Polonyalı Mariusz Wilczynski'nin ödüllü filmi "Kizi Mizi", Vân Ta-Minh'in "Suddenly" filmi, İngiliz Elizabeth Hobbs'un "The Old, Old, Very Old Man" filmi, Slovakyalı yönetmen Ivana Sebestova'nın dört kanının gözünden aşk, ölüm ve kader üzerine bol ödüllü filmi "Four" yarışma bölümünde öne çıkan filmler arasında. Ayrıca 60'a yakın Türk kısa metraj animasyon filmi yarışma bölümünde gösterilecek.

Festivalin bir başka önemli bölümü ise Galalar. Dünyadaki büyük festivallerde gösterilmiş ve ödül almış uzun metraj filmlerin gösterileceği bu bölümdeki en öne çıkan film 2008'in en önemli animasyon filmi "Sita Blues Söyler" Amerikalı ünlü yönetmen Nina Paley'in filmi "Sita Blues Söyler" 2008 senesindeki hemen tüm ödülleri toplayarak tüm festivallerin göz bebeği oldu. Berlinale, Annecy, Avignon gibi festivallerden ödülle döndü.
Festivalin bir diğer önemli filmi yine bu senenin önemli animasyon filmlerinden "Ahmaklar ve Melekler". Oscar ve Annie adayı olmuş, Cannes gibi festivarllerden ödül ile dönmüş hatta Cannes Film Festivali'nde jüri üyeliği yapmış Amerikalı ünlü yönetmen Bill Plympton'un uzun metraj filmi "Ahmaklar ve Melekler" de bir çok festivalde en önemli filmler arasında gösterildi. Ayrıca Brezilyalı yönetmen Otto Guerra'nın filmi "Wood & Stock:****, Kekik ve Rock'n Roll", ünlü stencil sanatçısı Blu ile beraber Lorenzo Fonda'nın Meksika, Nikaragua, Guatemala, Kosta Rika ve Arjantin'de yaptıkları yolculuk üzerine belgesel "Megunica", Kore yapımı olan 7 yönetmenin ortaklaşa yaptığı "Benim Yerimde Olsaydın" festivalde gösterilecek diğer uzun metraj filmler.

İstanbul Animasyon Festivali'nde gerçekleştirilecek bir başka önemli etkinlik ise Atina'daki Animart Festivali ile ortak olarak Yunan ve Türk öğrencilerin bir arada yapacakları ekoloji temalı film. Farklı disiplinlerdeki öğrenciler, 10 gün boyunca yapacakları çalışmalar sonucunda bir film üretecekler ve üretim sürecindeki deneyimlerini ve yaptıkları çalışmayı festival sırasında katılımcılar ile paylaşacaklar.

« Son Düzenleme: Kasım 22, 2008, 05:29:32 ÖS Gönderen: stalker »

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #20 : Kasım 30, 2008, 11:00:26 ÖS »
Bu yıl 3.'sü düzenlenen Bursa Uluslararası İpekyolu Film Festivali, önceki akşam yapılan açılış töreniyle başladı.

İçeriği zengin, açılışı renkli... Bu festivalin geleceği parlak!     
Bu yıl 3.'sü düzenlenen Bursa Uluslararası İpekyolu Film Festivali, önceki akşam yapılan açılış töreniyle başladı. Merinos Kültür Merkezi'ndeki açılış gecesi, daha 'çocuk' yaştaki festivalin rüşdünü ispat ettiğini gösterir nitelikteydi.

4 Aralık'a kadar sürecek festivalin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Sultan Rayev, dünyaca ünlü Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal, Hülya Koçyiğit, Levent Ülgen, Osman Sınav, Atilla Dorsay, Murat Han gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Kültür merkezinin girişinde davetlileri Türk sinemasının unutulmaz yüzleri karşıladı. Ayhan Işık, Belgin Doruk, Adile Naşit gibi birçok Yeşilçam emektarının farklı mizansendeki kartonları zarif bir düşüncenin eseriydi. Kulislerde, İpekyolu'nun 'kendine has' bir festival olma yolunda kimseyle rekabet etme havasına girmeden, sâkin ama sağlam adımlarla ilerlediği konuşuldu gece boyunca.

Gecenin yıldızı, Gael Garcia Bernal

Festival için çok sayıda ünlü isim gelmişti. Ancak, Türk izleyicisinin Amores Perros (Paramparça Aşklar ve Köpekler) filmiyle tanıdığı Meksikalı oyuncu Gael Garcia Bernal, şüphesiz gecenin en önemli konuğuydu. Bernal gecede, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu Türkçe öğrenip bir Türk filminde oynamak istediğini söyledi. Şu anda 'mutlu bir tatil' geçirdiğini söyleyen yıldız oyuncu, martta yeni bir filme başlayacağının haberini de verdi. Festivalin 'Panorama' bölümünde, başrolünü oynadığı 'Körlük' filmi gösterilecek olan Bernal, "Festivaller şehre değişiklik getirir. Sinema sayesinde olan bu etkileşim de şehir için büyük kazançtır." dedi. 30. yaşını bugün Bursa'da Türk sinemaseverlerle kutlayacak olan Gael Garcia Bernal, genç yaşta yakaladığı başarısında şans ve çalışmanın etkili olduğunu ifade etti.

Gecenin en anlamlı dakikaları, bu yıl ilk defa verilen Emek Ödülleri'nin takdimi sırasında yaşandı. Yıllarca Yeşilçam'ın yardımcı rollerinde yer almış iki ismi, Süheyl Eğriboz ve Sırrı Elitaş aldı ödülleri. 82 yaşındaki Eğriboz, "Yıllar sonra da olsa bizi hatırlayanlar çıktı." diyerek sitemle karışık, geçmişte Yeşilçam oyuncularına gösterilen tavrın değiştiğini haber verir gibiydi. Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov da unutulmadı. Aytmatov adına verilen ödülü, yazarın kız kardeşi Rosa Aytmatov aldı. Festival kapsamında 'Bozkırın Ozanı Cengiz Aytmatov' başlıklı bir bölüm bulunuyor. Onur ödülleri ise Muhterem Nur ve Sezer Sezin'in oldu. Rahatsızlığından dolayı törene katılamayan Muhterem Nur'un ödülünü hayat arkadaşı Müslüm Gürses aldı.

Muhterem Nur-Teoman düeti

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın müzikleriyle renklendirdiği gecede pop müzik sanatçısı Teoman, seslendirdiği şarkılarla davetlileri dinlendirdi. Müslüm Gürses, Muhterem Nur'un ödülünü alıp yerine geçtikten sonra yine sahneye gelen Teoman'ın ısrarı üzerine sahneye çıktı ve ikili 'Paramparça' adlı şarkıyı birlikte söyledi.

Ulusal ve uluslararası alanda diyalogsuz kısa film yarışmasıyla yola çıkan festivalin bu yılki en önemli yeniliği Süt, Nokta, Gitmek gibi 10 filmin yarışacağı ulusal dalda uzun metraj film yarışması. Başkanlığını Hülya Koçyiğit'in yaptığı Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Yarışması'nın jürisinde Füruzan, Murat Han, Osman Sınav, Cahit Berkay, Mustafa Ziya Ülkenciler ve Aytekin Çakmakçı yer alıyor. Jürinin seçtiği en iyi film 50 bin, en iyi yönetmen de 25 bin YTL'nin sahibi olacak. Selim Evci imzalı 'İki Çizgi'nin de yarışacağı uluslararası uzun metraj alanında da, 40 bin dolarlık ödülü almak için 11 film yarışacak.

35 ülkeden 130 filmin gösterileceği festivalin programı sadece film gösterimleriyle sınırlı değil. Seminerler, Cem Özer Oyunculuk Atölyesi, Cengiz Aytmatov Paneli ve ilgi çekici sergiler festivalin yan etkinlikleri. Tayyare Kültür Merkezi'nin hafta içi 09.30 seansı ve Kent Müzesi'ndeki tüm gösterimler ücretsizken; Burç Sineması, Korupark Cinetech 2 ve 5 sinemalarındaki filmler tam 3, indirimli 2 YTL'ye izlenebilecek.

Festival'den Benral'e 30. yaş sürprizi

Gael Garcia Bernal dün sabah bir basın toplantısı yaptı. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda soruları açık yüreklilikle cevaplayan Bernal, Hollywood yapımlarında pek yer almamasına ilişkin bir soruya, "Hollywood benim için bir alternatif oldu hep. Ama rol almam diye bir önyargım yok, iyi proje olursa neden olmasın?" cevabını verdi. Scorsese ile çalışmak istediğini söyleyen Meksikalı oyuncu, Türkiye'den Nuri Bilge Ceylan ve Fatih Akın'ı takip ettiğini söyledi. Hollywood'un Latin Amerikalı oyunculara önyargılı olup olmadığı konusunda söyledikleri oldukça anlamlıydı. Bernal, "Hollywood, Birleşmiş Milletler sineması değil, Amerika Birleşik Devletleri'nin sinema sektörü. Dolayısıyla sinemada siyasi 'doğrular' olmaz. O zaman özgürlükten uzaklaşırsınız. Eğer önyargı olduğunu düşünüyorsanız, ona karşı bir film yaparsınız." dedi. Bugün 30 yaşına giren Bernal'i, toplantı sonunda hoş bir sürpriz bekliyordu. Bir anda salona giren doğum günü pastasıyla şaşıran Meksikalı oyuncunun mutluluğu görülmeye değerdi.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #21 : Ağustos 31, 2009, 11:47:59 ÖS »
Ankara'da Ücretsiz Senaryo Atölyesi

Sinematek Derneği tarafından Sosyal Sorumluluk kapsamında, 8 –9 Eylül 2009 günü 15.00–18.00 saatleri arasında ‘Senaryo Workshop’ düzenlenmektedir.

Atölye çalışması Ankara da, Edebiyat ve Dramaturji alanlarında eğitim gören üniversite öğrencilerine açıktır. Atölye ücretsizdir.

İki gün sürecek atölyede; Bir fikir bir hikaye nasıl senaryoya dönüşür. Senaryo biçimi nedir. Sinema filmi senaryosu, dizi film senaryosu, kısa metraj film senaryosu, belgesel film senaryosu nasıl yazılır. Karakter nasıl yaratılır? dersleri anlatılacak ve pratik yapılacaktır.

Atölye çalışması senaryo yazımına ilgi duyan Ankara da, Edebiyat ve Dramaturji alanlarında eğitim gören üniversite öğrencilerine açıktır.

Başvurular internet üzerinden yapılmaktadır. Atölye 12 kişiyle sınırlıdır. Başvurunun yoğun olması halinde ilk başvuranlara öncelik tanınacaktır.

Yer: Sinematek Derneği / Ankara

Tarih : 8 -9 Eylül 2009

Saat : 15.00 – 18.00
ADRES: Büklüm Sokak. No:16 / Bahçe Kat - Kavaklıdere Ankara
İlk Ders: 8 Eylül Salı 15.00

İLETİŞİM Tel:4254129 - GSM:0.536.4720328


Başvuru Formunu doldurup sinematekdernegi@gmail.com'a gönderiniz.

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #22 : Ağustos 31, 2009, 11:50:00 ÖS »


Bu yıl 01 - 07 Eylül arasında gerçekleştirilecek Fabrikart Grup 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali’nin temasını “Us ve Su” olarak belirledi.

Yanlış kullandığımız iki önemli kaynağımız. Bunun sebebi sonucunda kendi hayatlarımızdan önce birçok canlı türünün yok olma tehlikesi – hatta yok olması- sonucunda yine insanın kendine zararı en minimalize düşünen sözde büyük güçlü ülkeler. Gezegenimizin büyük çoğunluğunu kaplayan bu yaşam kaynağının son günlerde tükendiği ya da kullanılmaz hale geldiği için daha bir sık anar olduk.

Ancak ülkemizde sadece yaz aylarında yaygaracı bir üslupla anılan suyu, yine sadece barajlardan ibaret olduğunu düşündürülmeye devam ediyoruz. Özellikle birçok yabancı firmanın günümüzde hazır su üreten tesisleri satın almasından sonra birçok şehrimizde de suda arsenik oranın normalin üzerinde olması ne garip değil mi? Uzun yıllar boyunca körfezlerimizin sadece sanayicilere peşkeş çekilmesi ve günümüzde sadece anılarda kalan plaj hikâyelerini şimdi annemizden babamızdan duymamız ne acı.

Sözde gelişmiş şehirlerimizin dev fabrikalarının yanına kurmadıkları arıtma tesislerinin cezasını ırmakların ve dolayısıyla bizlerin yaşamlarımızla bedel ödemesi kadar daha üzücü ne olabilir?

Dünyamızın hem denizleri hem de iç suları büyük tehlike altındadır. Fabrikartgrup Çağdaş Sanatlar Festivali bu hassas konuyu ikinci kez, 4. Festivalinde temasını çevrebilimle ilgili bir açılımla gerçekleştirecektir. 10 resim, 10 fotoğraf, 5 yerleştirme, 10 kısa film ve tema ile ilgili belgesel film sanatçısının katılacağı festival bu yıl 1 Eylül 2009 - 7 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Kapadokya’da gerçekleşek festivalin detayları buradan öğrenilebiliyor.


Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #23 : Eylül 03, 2009, 01:09:47 ÖÖ »
Film Gösterimi
"3 SAAT (Bir ÖSS Belgeseli)"



03 Eylül 2009  Perşembe  19:30   
Yönetmen/Yapımcı: Can Candan
Yapımcı: Serdar M. Değirmencioğlu
Ortak Yapımcı: Emine Yıldırım
Yapım Yılı: 2008

Eylül'le birlikte dershaneler açıldı ve Üniversite Seçme Sınavı koşturmacası başladı.  Gelecek yıl sınav sistemi değişecek olsa da toplumsal kültürümüzün bir parçası, bir doğa kanuna haline gelen sınav hazırlığı aynen devam edecek.
2008 Bodrum SİYAD Eleştirmenler Ödülü kazanan "3 Saat", 2004'te ÖSS'ye giren iki milyona yakın adaydan altısının bir yıl boyunca süren macerasını anlatan bağımsız bir belgeseldir.
 
 Yer: İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği
 Adres:  İstiklal Cad. Ayhan Işık Sk. No:34/2


 Telefon: 0212 292 42 01




Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #24 : Ekim 01, 2009, 10:41:18 ÖÖ »
Sinematek Ankara da Her Perşembe 19.30 da Ücretsiz Film Gösterimleri

Başkentin sinema hayatını renklendirmeye devam eden Sinematek Derneği, Sinematek Gösterimleri ile sinema şenliğine devam diyor.

Yıl Boyunca her perşembe saat 19.30 da, Derneğimizde gösterilecek olan birbirinden güzel filmlerle sinefiller Sinematek çatısı altında buluşacak.
Türkçe altyazılı gösterilecek sinema tarihinin unutulmaz filmlerinde Ekim ayı içinde gösterilecek olan filmler şunlar; Batı Ceplesinde Yeni Bir Şey Yok, Alexander Nevsky, Napoli Hikayeleri, The Kid.

Sadece film izlemekle yetinmeyen sinematek izleyicileri, gösterim sonrasında teknik ve içerik tartışmaları da yaparak gerçek Sinematek in keyfine varacak.

Gösterilen filmleri ve seansları;
Batı Ceplesinde Yeni Bir Şey Yok: 1 Ekim Perşembe Saat 19.30
Alexander Nevsky: 8 Ekim Perşembe Saat 19.30
Napoli Hikayeleri: 15 Ekim Perşembe Saat 19.30
The Kid: 22 Ekim Perşembe Saat 19.30
Potemkin Zırhlısı : 29 Ekim Perşembe Saat 19.30
ADRES: Büklüm Sokak. No:16 / Bahçe Katı Kavaklıdere Ankara

Çevrimdışı stalker

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 1986
  • Cinsiyet: Bay
Sinema Dünyasından Haberler ve Etkinlikler
« Yanıtla #25 : Ekim 01, 2009, 10:44:08 ÖÖ »
Sinemanın Mutfağını Görmek İster misiniz?

Sinema ile ilgilenenlere işin mutfağını görme ve film yapma aşamasının her sürecinde çalışma şansı sunan 'Senaryo ve Film Atölyesi' yeni dönem çalışması başlıyor.




Bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla çok sayıda kişiyi sinemayla tanıştıran ve film üretmelerine olanak sağlayan Hilmi Etikan’ın 2009 'Senaryo ve Film Atölyesi'nin yeni dönem çalışması başlıyor.

Sinema tutkunları önce film çekiminde gerekli olan teknik ve kuramsal bilgi konusunda eğitiliyorlar. Senaryo yazım tekniği, kameraların tanınması, objektiflerin kompozisyon üzerindeki etkileri, ışığın estetik yapısı, film çözümleme gibi konular, slayt ve film örnekleri eşliğinde sunuluyor.

Atölye katılımcıları, 21 yıldır ''İstanbul Uluslarası Kısa Film Festivali”nin yöneticiliğini yapan, Hilmi Etikan’ın arşivindeki, dünyaca ünlü kısa filmleri izleme ve sinema üzerine tartışma olanağı da bulacaklar.

Film çekimi için gerekli olan bilgi donanımı sağlandıktan sonra, en yeni teknikle, kamera, ışık, ses elemanları kullanılarak film çekim aşamasına geçiliyor. Ünlü bir yazardan seçilen bir öykü senaryolaştırıp filme dönüştürüyor.

Atölyenin en büyük avantajı, sinema ile ilgilenenlere işin mutfağını görme ve film yapma aşamasının her sürecinde çalışma şansı sunması. Sinemaseverler film seti deneyimi yaşama, koordinasyon nasıl sağlanır öğrenme, her noktada dönüşümlü görev alarak film yapma sürecinin bütününü kavrama ve yoğunlaşmak istedikleri noktaları keşfetme olanağını yakalıyor. Aynı zamanda bilinçli bir sinema izleyicisi yaratmayı ve kişilerin genel sinema kültürünün geliştirilmesini hedefleyen film atölyesi, programını tüm katılımcıların yararlanabileceği bir şekilde sunmaya büyük özen gösteriyor.

Ön görüşme ile öğrenci kaydı yapılan atölyeye, her yaş grubundan kişi başvurabiliyor. Katılımcıların sinema tekniği üzerine hiç deneyimi olmadığı varsayılarak, tüm konular uygulamalı ve örnekler eşliğinde temel unsurları ile ele alınıyor.


Sınırlı sayıda öğrencinin kabul edildiği atölyenin yeni döneminde yer almak isteyenler
Buradan bilgi edinebilirler.

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek