Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Mandalinalı Tarifler

Gönderen Konu: Mandalinalı Tarifler  (Okunma sayısı 3974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ebrar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2485
  • Cinsiyet: Bayan
Mandalinalı Tarifler
« : Ekim 26, 2008, 02:51:26 ÖS »
mandalinalı puding

Pudingi için:

1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı tereyağı

Sos için:

5 adet mandalinanın suyu
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI:
—Öncelikle pudingi hazırlanılır.

—Bunun için önce sütü, yumurtayı ve şekeri birlikte kaynatınız.

—Sonra un ve nişastayı az su ile ezip, kaynattığınız malzemelere ekleyin.

—Vanilya, badem ve tereyağını da ekleyip kaynatın.

—Servis kabına dökün.

—Diğer tarafta mandalina suyu, su tozşeker ve nişasta ile bir sos pişirin ve pudingin üzerine dökün.

—Mandalina dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

mandalinalı sorbe:

Malzemeler (6 kişilik):


1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
6 adet mandalina
1 yumurta akı

Yapılışı:


-Şekeri ve suyu bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.

-Sonra soğumaya bırakın..

-Mandalinaları soyun, beyazlarını ve derisini çıkartın.

-Blendırda püre haline getirip, şurubu ekleyin.

-Karışımı iyice ince bir sıvı haline gelene kadar karıştırın.

-Yumurta akını köpük köpük olana kadar çırpın ve sorbeye ekleyin.

-Derince bir kaba koyun, üstünü kapatın ve buzlukta bekletin.


-Afiyet Olsun...
mandalina kompostosu:

Malzemeler:

7-8 mandalina
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı:

-Tencereye 4-5 su bardağı su koyup şekeri ilave ediniz.

-Eriyinceye kadar karıştırıp kaynatınız.

-Mandalinaların kabuğunu soyarak ikiye ayırınız, beyaz kabuklarını da iyice ayıklayarak çekirdeklerini çıkartıp kaynayan şuruba atınız.

-Yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

-Komposto kâselerine koyup üzerine şurubunu dökünüz.

mandalina reçeli:

Malzemeler:

1 kg mandalina,
1,5 kg tozşeker,
3 bardak su,
2 çorba kaşığı limonsuyu (veya 6 gr limontuzu).

Yapılışı:


-Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır.

-Sonra büyükçe bir tencereye konur.

-Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır.

-Sonra kaynar su dökülür, mandalinalann üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldınlır.

-Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.

-Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur.

-Kanştınlarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup kıvamına getirilir.

-Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır.

-Mandalinalar su salacağı için reçelin şurubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır.

-Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır.

-Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir.

-Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.

-Afiyet olsun

« Son Düzenleme: Kasım 14, 2008, 01:35:45 ÖS Gönderen: musalli »

Çevrimdışı BİTANEM

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 31
Mandalinalı Tarifler
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2010, 09:40:27 ÖÖ »
emegine saglık

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek