Malzemeler
1 Kg Lahana
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
200 gr. Pırasa
1 Adet Havuç
1/4 Su Bardağı Un
2 Adet Karanfil
2 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
Yemeğin YapılışıLahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım. Zar şeklinde doğradıktan sonra bir taşım kaynatalım.
Bir tencereye tereyağını koyup kızdıralım. Önce ince ince doğradığımızsoğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavuralım.
Rendelenmiş havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine unserpelim. Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfiliilave ederek çorbamızı 45 dakika pişirelim.
İnmesine yakın tuzunu ayarlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim.Çorbayı ateşten alıp, ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyalım. Kaselereaktardıktan sonra çorbaların üzerine kaşar peyniri rendesiniserpiştirelim. Arzuya göre üzerine bir miktar dereotu koyarak servisyapalım.
Not: Lahana son derece besleyici ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir.AFIYET OLSUN...