Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Kremalı ve Mantarlı Tavuk

Gönderen Konu: Kremalı ve Mantarlı Tavuk  (Okunma sayısı 2146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ebrar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2485
  • Cinsiyet: Bayan
Kremalı ve Mantarlı Tavuk
« : Aralık 25, 2008, 01:28:55 ÖS »


Malzemeler:

3 yemek kaşığı tereyağı
yarım bardak doğranmış soğan (veya 10 adet arpacık soğan)
2 bardak doğranmış mantar
tuz
karabiber
kekik
3 yemek kaşığı un
1 bardak tavuk suyu (veya su)
1 bardak süt
2 bardak doğranmış tavuk eti (tavuk ızgara eti daha lezzetli oluyor)
bir avuç bezelye (dondurulmuş veya konserve de olur)
Hazırlanması:

Tereyağını eritin. Soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin. Tuz, karabiber, kekik serpin.
Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin. Birkaç dakika kavurun.
Tavuk suyunu ve sütü ekleyin. Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın. Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin. Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın. Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın.


 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek