Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Kadınlarda Saç Nezlesi Neden Olur?

Gönderen Konu: Kadınlarda Saç Nezlesi Neden Olur?  (Okunma sayısı 1649 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Kadınlarda Saç Nezlesi Neden Olur?
« : Aralık 04, 2014, 11:41:34 ÖÖ »
 Daha çok saç nezlesi olarak adlandırılan, yanma, kaşınma ve iğne ucu gibi bir ağrıya neden olabilen bu hastalığın en önemli sebeplerinden birisi saçların çok sıkı bağlanmasıdır. Saçların çok sıkı bir şekilde bağlanması saç köklerinin nefes almasını engeller. Nefes alamayınca saçlar zayıflar hatta kopmalar ve dökülmeler başlar. Saçları çok sıkı bağlamak deriyi çok fazla çeker ve saç köklerinde kopmalar hatta dökülmeler meydana getirebilir.



 Saç nezlesinin diğer bir önemli nedeni ise özellikle uzun saçlı bayanların yıkandıktan sonra saçlarını kurulamamasıdır. Tıpkı insanların soğuk ve yağmurlu havalarda ıslanıp kurulanmadığında nezle olması gibi, saç derisi de aynı şekilde nezle olabilir. Soğuk ve rüzgar gibi etkenlerden zarar gören saç kökleri gücünü kaybedip, kaşınma ve dökülme yapabilir.


Aşırı  soğuk gibi aşırı sıcak havaya maruz bırakmak da saça oldukça zarar verebilir.. Fön ile verilen hava sıcak olsa da saç köklerini ve deriyi oldukça rahatsız edip dengesini bozmaya yetecektir. Saça sürülen jöle veya benzeri kozmetik ürünler de saçı sürekli soğuk tutacağından saç köklerinin ve derisinin üşüyüp zarar görmesine neden olacaktır.

Saç Nezlesinin Belirtileri ve Tedavisi:

Halk arasında genellikle saç nezlesi olarak adlandırılan bu hastalığın en önemli belirtisi saç derisinde ve özellikle saç köklerinden aşırı yanma ve ağrı hissi olmasıdır. İlk olarak bu belirtiler fark edildiğinde önlem alınmazsa, hastalık daha da ilerlediğinde saç derisinde yaralarla ve aşırı derecede saç dökülmesiyle sonuçlanacaktır. Tıpta saç nezlesi bir hastalık olarak adlandırılmamaktadır. Ancak bu hastalık halk arasında oldukça yaygındır. Tıpta belirli bir tedavisi yoktur. Hastalığı önlemek ve kurtulmak için hastalığa neden olan etkenleri ortadan kaldırmak gerekir. Saç nezlesinden kurtulmak ya da saç nezlesini önlemek için :
Saçlar çok sıkı bir şekilde bağlanmamalıdır.

Banyo yapıldıktan sonra saçlar havlu ile iyice kurutulmalıdır.
 Eğer dışarı çıkmanız gerekiyorsa saçlarda kalan nemin iyice kuruması için yaklaşık 1-2 saat bekledikten sonra dışarı çıkılmalıdır.
Saç sağlığında yeterli  ve dengeli beslenmenin payı büyüktür. Bu yüzden sağlıklı beslenmek gerekir. Özellikle protein ve vitamin açısından zengin olan yiyeceklerin tüketimine özen gösterilmelidir.

Stresin tüm hastalıklarda büyük payı olduğu gibi saç sağlığının yitirilmesinde de büyük bir payı vardır. Stres saç nezlesine neden olan faktörlerden biridir. Bu yüzden saç nezlesinden kurtulmak ya da saç nezlesini önlemek istiyorsanız stresten uzak durmanız gerekir. Stres sonucu aşırı saç dökülmesi yaşanabilmektedir.
Saç nezlesinden korunmak ya da saç nezlesini önlemek için jöle gibi kozmetik ürünlerden kaçınılmalıdır. Saça jöle sürmek özellikle de diplerine saç nezlesine sebep olmaktadır.

Saç nezlesine karşı tedbir  almak ya da saç nezlesinden kurtulmak için bayanlar saç köklerinin aşırı derecede çekilmesine sebep olan sıkı saç modelleri yerine daha rahat saç modelleri tercih etmeli, erkekler ise saçlarını şekillendirmek için kullandığı jöle gibi kozmetik ürünlerin kullanımını azaltmalıdır.
Korunmak için, hastalığa neden olan faktörleri ortadan kaldırmak gerekmektedir.

Eğer belirtiler, rahatsızlık sebepleri ortadan kaldırıldıktan sonra da hala devam ediyor ve süresi bir haftayı geçti ise, hemen bir doktora başvurup saçlarınız daha çok dökülmeden önlem almalısınız.

Saç Nezlesi

 
« Son Düzenleme: Aralık 04, 2014, 11:43:53 ÖÖ Gönderen: WEBMASTERYOLCU »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek