Mor sultan
Yapılışı: 5-6 yaprak mor lahanayı ince ince kıydıktan, zeytinyağı limon ve tuz ile iyice karıştırdıktan sonra sonra bir kenara alıyoruz.. Ayrı bir kabın içerisine 3 yk yoğurt, 1 yk mayonez, 1 tatlı kaşığı zeytinyağını iyice karıştırıp, özeleştiriyoruz. Ardından hepsini karıştırıp servise sunuyoruz. (Mayonez katmak yerine sadece sarımsaklı yoğurtla da karıştırabilirsiniz.. Böylesi de çok lezzetli oluyor. )
"havuç kızartması
Yapılışı: Yarım kg. havucumuzu rendeleyerek, tavaya zeytinyağı koyup orta ateşte soteliyoruz. Ardından ezilmiş sarımsaklı yoğurdumuzla süsleyerek servis yapıyoruz
"kış salatası".
Yapılışı : 4 havuç, 3 mor turp , 3 kara turp, yarım demet maydanoz.. Kabuklarını soyduktan sonra ayrı ayrı rendeleyip, zeytinyağı, limon ve tuzlarını ekledikten sonra servis tabağına yerleştiriyoruz