Hamuru için:3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 paket dr.oetker’in instant mayası (yeşil paket)
çörek otu ve susam
İçine:200 gr peynir
Yapılışı:Unu bir kabın içine boşaltın,
Paket mayayı içine toz halinde iken karıştırın.
Yumurtanın sarısını üzei için ayırın, ve beyazını un kabına katın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamuru 40 dakika dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir miktar peynir koyduktan sonra altını kapatıp , kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Patatesli rulolari klasik pogaca hamuru tarifi ile hazırlanır. Geceden hamuru yogurun. Hemen bir posete gecirip buzdolabina koyun. 3 patateside geceden haslayın. Sabah hamuru dolaptan cikartın. Icini hazirlamak icin patatesleri rendeleyin ve cesitli baharatlar ekleyin.(sizde sevdiginiz baharatlari katabilirsiniz.) Ici ve hamuru 3 e bolün. Hamuru elinizle biraz inceltip 1 bolum patates icinden uzerine serpip rulo seklinde sarip yaglanmis tepsiye kesilen yeri alta gelecek sekilde dizin. Kalaninada ayni islemi uygulayip, uzerlerine yumurta sarisi surup, uzerleri kizarana kadar firinlayın.
Afiyet olsun.