Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Anal Fissür Şikayetleri Nelerdir?

Gönderen Konu: Anal Fissür Şikayetleri Nelerdir?  (Okunma sayısı 1233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Anal Fissür Şikayetleri Nelerdir?
« : Haziran 19, 2015, 12:47:08 ÖS »
Anal fissür belirtileri hastalığın başlangıç süresine göre değişir aynı zamanda bu belirtiler çatlağın yeni mi yoksa müzminleşmiş mi olduğunu da gösterir. Bulgular sıklıkla 2 haftadan sonra değişir.

Anal fissür başlangıcı dönemindeki belirtiler
Dışkılarken cam çiziyormuş hissi; en sık bulgudur ve her hastada vardır.
Kaşıntı:Bölgesel reaksiyondan kaynaklanır, makat bölgesinin fazla nemlendiği yaz aylarında daha sıktır genellikle şiddetli olmaz.
Dışkılama sonrası kanama: Genellikle abartılı kanama olmaz hasta tuvalet kağıdında olur
Anüste yanma : Çatlak bölgesindeki sinirlerin açıkta kalmasından kaynaklanır, dışkılarken artar.
Kabızlık : Hasta ağrı olacak korkusuyla dışkılama ihtiyacının erteler buna bağlı olarak bağırsakta bekleyen dışkının suyu daha fazla emildiği için katılaşır. Kabızlık belirti olduğu kadar aynı zamanda sebeptir.

İdrarda yanma hissi:Seyrek görülür
Kronik anal fissür belirtileri ; Bunlar erken dönem belirtilerine ek olarak vardır.
Dışkılama sonrası makatta ağrı : Ağrı 1-8 saat giderek azalan bir şekilde devam eder,bazen gün boyu devam eder. En sık görülen müzminleşme bulgusudur, kasların kontrolsüz kasılmasından kaynaklanır.

Makatta meme oluşması : Hastalığın ilk döneminde olmayan meme 1-2 ay içinde ortaya çıkar, memenin çıkması hastalığın müzminleştiği yönünde muayene bulgusudur.

Anüs darlığı : Makat kaslarının kontrolsüz bir şekilde kasılması fonksiyonel bir darlıktır. Gerçek bir darlık değildir çatlak düzeldiğinde kendiliğinden geçer, anüs bölgesi ameliyatları sonrası gelişebilen darlıkla ilişkisi yoktur.

Zor dışkılama : Çatlak sebebiyle makat kaslarının gevşemesi zorlaşır ve yeterince gevşeyemez buna bağlı olarak dışkıyı çıkarmak için daha çok ıkınmak gerekir, zor dışkılama aynı zamanda hastalığın sebeplerindendir.

Karında şişkinlik : Dışkıyı ertelemek ve makat basıncının yükselmesi sebebiyle bağırsakta biriken gaz ve dışkı miktarı artar ve şişkinlik yapar.
Parmakla muayenede aşırı ağrı.

Bu bulgular hastalığın akut mu yoksa kronik mi olduğunu gösterir, bu sınıflamanın özelliği ise şudur; erken yani akut dönemde hastaya kremler verilir ve % 30-40 ihtimalle tam iyileşir. Hasta kronik bir şekilde geldiyse yada verilen ilaçlara rağmen müzminleştiyse bu durumda ilaç önerilmez botoks veya ameliyat önerilir. Botoxun ameliyata çok sayıda üstünlüğü vardır.

https://www.analfissur.com/makat-catlagi-belirtileri-ve-gorulme-sikligi.html

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek