Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Kulaklar Neden Çınlar?

Gönderen Konu: Kulaklar Neden Çınlar?  (Okunma sayısı 2301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kuzu

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1379
  • <....Uzaklarda.....>
Kulaklar Neden Çınlar?
« : Temmuz 02, 2009, 04:55:38 ÖS »
Her zaman "Bizi biri anıyor" deriz ama.



Endüstriyel gürültü yangın alarmları trafik gürültüsü ve yüksek sesle müzik dinleme gibi çevresel etkenlerin kulak çınlaması rahatsızlığının en sık rastlanan nedenleri arasında yer aldığı bildirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Güçlü AA muhabirine yaptığı açıklamada kulak çınlamasının çoğu zaman kişilerin normal hayatlarını etkileyecek boyutlara ulaşabildiğini söyledi.

Kulak çınlamasının birçok olası nedeni bulunduğunu küçük bir kulak kirinin dahi geçici bir süre çınlama yapabileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Güçlü bunun yanında enfeksiyon kulak zarında delinme orta kulakta sıvı birikmesi orta kulaktaki kemiklerin eklem yerlerinin sertleşmesi baş boyun bölgesindeki damar genişlemeleri denge ve işitmeyi sağlayan sinirde kaynaklanan bir tümörün bu rahatsızlığa yol açabileceğini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Güçlü her durum için tedavinin çok farklı olduğunu yüksek ya da düşük tansiyon şeker hastalığı tiroid problemleri baş ve boyun bölgesine gelen darbeler bazı romatizma ilaçları ile antibiyotikler sakinleştirici ilaçlar ve aspirinin de kulak çınlamasını ortaya çıkarabildiğini söyledi.

Bu tip rahatsızlıkların teşhis ve tedavisinde uzmanlaşmış bir doktora kontrol olmak ve kulak çınlamasının gerçek nedenini bulmanın önemli olduğuna işaret eden Yrd. Doç. Dr. Güçlü şöyle konuştu:

''Kulak çınlaması çoğunlukla işitme sinirlerinin uçlarında meydana gelen hasarlardan dolayı gelişir. Bu sinir uçlarında meydana gelecek bir hasar işitme kaybı ve çınlamaya yol açar. Yüksek ses kulak çınlamasının en sık rastlanan nedenidir. Birçok insan endüstriyel gürültünün yangın alarmlarının yüksek sesle müzik dinlemenin ne kadar zararlı olduğundan ya habersiz ya da bunları umursamıyor. Stereo kulaklıklarla yüksek sesle müzik dinlemek riski daha da fazlalaştırıyor.''

Yrd. Doç. Dr. Güçlü her şeyden önce işitme sisteminin vücudun en hassas ve kırılgan sistemi olduğunu belirterek kulak çınlamasından korunmanın yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi:

''Kan basıncı sürekli kontrol ettirilmelidir. Tuz alımı kısıtlanmalıdır. Sinir sistemine uyarıcı etkisi olan kahve kola ve sigara tüketimi azaltılmalıdır. Günlük egzersizler yapılmalıdır. Çok yorulmaktan kaçınılmalıdır. Sesten endişelenilmemelidir kulak çınlaması insanların sağır olmasına ya da aklını kaybetmesine neden olmaz. Bu nedenle sesler rahatsız edici ama önemsiz bir gerçek olarak kabul edilmeli olabildiğince yok sayılmasının öğrenilmesi gerekir. Sinirlilik ve gerginlik en aza indirilmeli stresi kontrol altına alınmalıdır.''


alıntı

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek