Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
İdeal Site İçeriği Nasıl Olur?

Gönderen Konu: İdeal Site İçeriği Nasıl Olur?  (Okunma sayısı 5988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Avon

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 636
İdeal Site İçeriği Nasıl Olur?
« : Nisan 14, 2015, 09:19:20 ÖS »
Çok İçerik Yerine Sürekli Kontrolümüzde Olan İçerik Öneriyorum.
Bir web sitesi hayal edin içeriği saç hastalıkları, dökülme, kepek vs sorunları konusunda bilgi veren bir kaynak olsun. Bu siteye istedikten sonra en az 1000 tane içerik eklenebilir. Gerek kendiniz yazar, gerek makale alır bir şekilde binlerce içerik sayısına ulaşabilirsiniz. Ama burada sizin zamanınız sürekli içerik eklemekle geçecektir. Sürekli içerik eklemek yerine daha önce eklediğimiz içerikleri bir tohum kabul ederek onları kontrol etmeliyiz. Bakalım ektiğimiz tohum bitmişmi (indexlenmişmi) büyümeye başlamışmı (sıralamada yükseliyor mu) hastalığı varmı (içerikte hata ve eksiklik varmı) şeklinde yapmamız gereken bir çok görev bulunmaktadır.

Eklediğiniz İçeriği Unutmayın
Benim teorim hergün 3-5 içerik yerine günlük yada 2-3 günde bir içerik girmektedir. Geri kalan boş zamanlarda ise daha önce eklediğimiz içeriklerin sürekli ama sürekli durumlarını kontrol etmek, karşılaştırmak, analiz yapmaktır. Örnek https://www.sachastaliklari.com/biotin-b7-vitamini/ bu konuyu ekledim. Ben indexlenme işlemini google gibi getir işleminden sürekli manuel yaptığım için 30 saniyede indexlenmektedir. İndexlendimi, indexlenmedimi diye düşünmüyorum. Bu aşamadan sonra google sırasını kontrol ederim. Örnek ilk kontrolümde 2. sayfada ise bunu not ederek diğer işlemler olan sosyal medyada paylaşmaya geçer ve artık insanlardan, google’den gelecek olumlu olumsuz tepkiye bakarım.

İçeriği Tekrar Tekrar Kontrol Etmeli
Aradan geçen 1 haftalık süreçte yeni bir sıralama kontrolü yaparak sıralamayı kontrol eder, aynı zamanda bu 1 haftalık süreçte insanların o konuyu inceleme sayısını dikkate alırım. Sıralamada gerileme ve ilerlemeye göre nedenlerini ele almaya çalışırım. Aslında ben içeriğimi eklerken bir kelime belirleyerek o kelimede ilk sayfada olmak için yazıyorum. O konuya 15-30 gün bir süre vererek bu süreçte hedefe ulaşmayı amaçlıyorum. Bu süreçte o sayfa istediğim yere gelmediyse demekki yaptığım emek henüz yeterli gelmemiştir.

İçeriği Sık Sık Güncelleyin (Artırın)
Bazen bir içerik hazırlarken hızlı davranır, hata ve eksikliklerimiz olabilir. Amaç ise paylaştığımız bilgiyi tam anlamı ile ve eksiksiz paylaşma mantığında olmalıdır. Örnek kadınlarda saç dökülmesi başlıklı bir makale yazdığımı düşünün bu sayfada tam anlamı ile bilgi verebilmek için en 700-1000 kelime arasında bir makale olmalıdır. 200-300 kelime ile yapılacak anlatım oldukça özet ve yetersiz olacaktır. Kadınlarda saç dökülmesi en az 10 farklı nedenden kaynaklanmaktadır. Bunların her birini özet şekilde aktarmazsam orada bir eksiklik olacaktır. O nedenle makalemi sürekli kontrol altında tutar, eksik ve hatalarını kontrol edersem bu aşamalarda kolayca tespit eder, eksikliği giderma imkanı bulurum. Bir kaç satır bile olsa ekleyeceğim yeni içerik oksijen etkisi olacaktır.

Yorumlarda Sorulan Sorulara Dikkat Edin!
Detaylı bir şekilde yazdığımızı düşündüğümüz makale bile bazen insanların ihtiyacı olan bilgiye vermeyebilir. Bunu anlamanın en kolay yolu o konudan gelen sorular olup, gelen mantıklı sorulara dikkat ettiğinizde makalenizde olması gereken ama gözden kaçmış kısımlarıda bulabilirsiniz. Yapacağınız güncelleme esnasında bu bilgileri eklediğinizde gereksiz sorularıda önlemiş olursunuz.

Bilgileri Güncelleyin, Güncel Hale Getirin
Bazı makaleler güncel konulardan oluşmakta olup, örnek bugün eklediğim Kosgeb İş İlanı Müfettiş Yardımcısı sayfası belli bir tarihten sonra güncelliğini kaybedecektir. Bunu güncellemez yada siteden kaldırmazsam insanların gereksiz zamanını alarak hoş olmayan zaman kaybına neden olurum. İçeriği kaldırmak yerine en üst kısma sayfaya ilk girişte görecek şekilde bir ibare ile ilanın zamanı dolduğunu belirtmek iyi olacaktır. Örnek birşeyin kullanımını anlattığınızı düşünün Google Web Yöneticisi Araçları hakkında bir makale yazdığınızı düşünün sürekli yenilenen bu sistem sizin anlatımınız bir noktadan sonra sistemin yani hali ile uyumsuz hale gelebilmektedir. Sizin söylediğiniz değişmiş ve kaldırılmış olabilir. Örnek bir zamanlar eklediğimiz Yahoo Site Ekle sayfası Yahoo ve Bing’in birleşmesi sonucu tamamen devredışı kalmıştır. Değişen sistem benim anlattığım bilgiyi tamamen gereksiz hale getirmiştir. Bunun farkına varır varmaz, anlatımı yeni haline göre yeniden gerçekleştirdim.

Ölü Linklere Karşı Dikkatli Olun
Özellikle teknoloji ve proğramlara ilgisi olan bu yönde web sitesi yapan arkadaşların içeriklerinde özellikle site dışı çok fazla link vermektedir. Download vs gibi verilen linkler bir noktadan sonra devre dışı kalabilir, değişebilir. Sitenizden verdiğiniz linklerin karşılığı olmaması yada link verdiğiniz sitede virüs, mallware gibi casus yazılımların olması sizi ve sitenizi zor duruma sokabilir. O nedenle siteniz ve içeriklerinizi sürekli göz altında tutmalısınız. Yani emeksiz yemek olmaz, bunu bilmeyeniniz yoktur.

« Son Düzenleme: Ekim 23, 2018, 04:24:16 ÖS Gönderen: Avon »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek