Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Hipermetropi

Gönderen Konu: Hipermetropi  (Okunma sayısı 2008 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Hipermetropi
« : Nisan 21, 2010, 12:52:18 ÖS »


 

Hipermetropi, ışığın direkt olarak retina üzerine düşmesi gerekirken, retinanın arka tarafına düştüğü zamanlarda oluşur. Bunun sebebi korneanın daha yassı, gözün normal bir gözden daha kısa olmasıdır. Hipermetropisi olan kişiler uzağı iyi görürler ancak yakın görmede sorun yaşarlar. Orta derecede hipermetropisi olan gençler, genellikle net görürler çünkü doğal göz mercekleri odaklanma yeteneğini artırmak için akomodasyon yapabilir ve bu sayede net görüşü ayarlayabilirler. Bununla birlikte 40 yaşından itibaren göz akomodasyon yeteneğini giderek kaybeder ve hipermetropinin neden olduğu bulanık görüş belirgin bir hal alır.

Hastalık Belirtileri:
Yakını görmede zorluk Bulanık uzak görüş
(yüksek dereceli hipermetroplar için)   Okurken gözlerde yorgunluk  Göz zorlanması (baş ağrısı, yanma, duyarlılık) Strabismus/göz kayması (çocuklarda)

Teşhis:

Refraksiyon denilen görme testiyle teşhis edilir. Genç hastaların gözleri bu test için uyuşturulur dolayısıyla uyuşma geçene kadar akomodasyon yapamaz, bu sayede yakın görüş bozukluğu tespit edilir.

Tedavi:

Hipermetropi tedavisi, hastanın yaşı, aktivitesi, mesleği gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Genç hastalar, akomodasyon ile hipermetropiyi önleme yeteneklerine bağlı olarak gözlük veya kontakt lens ihtiyaçlarını karşılayabilirler yada karşılayamazlar. Gözlük ve kontakt lenslere daha yaşlı hastalarda ihtiyaç duyulur. Refraktif cerrahi, gözlüksüz net görmeyi dileyen

yetişkinler için bir opsiyondur. Lasik, LTK, intraoküler kontakt lens ve göz merceği değişimi gibi yöntemlerin hepsi hipermetropiyi düzeltmek için kullanılabilir.

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek