Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Seo Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

Gönderen Konu: Seo Nasıl Yapılır Resimli Anlatım  (Okunma sayısı 2313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Avon

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 636
Seo Nasıl Yapılır Resimli Anlatım
« : Nisan 10, 2015, 10:19:01 ÖÖ »
Google Bizi Zorla Kurallara Uymayı Öğretti
 Sistemini sürekli yenileyen google bir yandanda sıralamayı manipüle eden, etmeye çalışanlarada ders niteliğinde cezalar vermeye başladı. Nofollow, Buffy, Dewey, Vince, Sandbox, Filtre, Penguen, Panda, Cafeeine, Payday, Pigeon, Hummingbird gibi isimlerle çıkardığı yenilikler her seferinde binlerce sitenin sıralamasının değişmesi yada ilk çok gerilere düşmesine neden oluyordu. Akşam ilk sayfada bıraktığınız siteniz sabah baktığınızda ilk 10 sayfada bile olmayabilir. İşte bu google’nin kurallarına uymamanın sonucudur. Ya kurallara uyar sitenizin gelecek adına var olmasını sağlar, yada google ile mücadeleye girer sabahları endişe ile sıralamaya bakarsınız.
Seo Nasıl Yapılır Resimli Anlatım :)
 Google’de en çok aranan seo kelimelerden biride başlıkta yer alandır. İnsanlar öylesine basite alıyorki seo’yu resimle görüp bir anda öğrenileceğini sanıyor. Bazılarıda sadece backlink alarak seo yapılacağını sanıyor. Ortaya seo paketi adına backlink salatası yapanlar ise bir çok yeni web sitesi sahibinin hem maddi imkanını hemde şevkini alıp götürmektedir. Bu tür insanları gördükçe yolda adres soran insanlara yanlış adres tarif ettiğim anlar aklıma geliyor. Heyecanla insanları yanlış yönlendirdiğim için kendimden iğrenmişimdir. Değerli arkadaşlar lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. İnsanların parasınıda umutlarınada yazık ediyorusunuz.
Seo İstek, Azim, Sabır ve İnançla Yapılır
 Yukarda saydığım özelliklerden bir yada bir kaçı sizde yoksa bboşuna kendinizi yormayın. Çünkü ilk başlar yada ortalarda pes edecek ve emekleriniz boşa gidecektir. Öncelikle çok çalışkan olmalı, sıkılmadan gerekirse bir makaleyi bir saat sıkılmadan yazabilmelisiniz. Mümkün oldukça kendi işinizi kendiniz yapmalı bunun için azimli olmalısınız. Bir proje düşündüğünüzde başarıyı görmek için acele etmeden gerekirse aylarca onun başarılı olması için ilk anki heyecanınızla devam etmelisiniz. Yaptığınız işin gerçekten emek verildiğine inanmalı, onun er yada geç hak ettiği yere geleceğine inanmalısınız. Örnek geçen ay https://www.sachastaliklari.com şeklinde bir siteye başladım. Bu sinin başarılı olması için aylarca bekleyebilirim. Ve hiç sıkılmadan her makalesinde en az 500-600 kelime yazabilirim. Başarılı olması sadece google sıralaması değil, insanların bilinçlenmesidir.
İlk Kural Kendi Makalemizi (İçeriğimizi) Kendimiz Hazırlıyoruz.
 Sitelerin kalbi niteliğinde olan içerik, haber, makale, bilgi vs bu kesinlikle bizim kontrolümüzde olmalı mümkün mertebe kendimiz hazırlamalıyız. Bu işten para kazanmaya çalışan insanların ekmekleri ile oynamak istemem ama başarılı bir içerik kişinin özveri ve emeği ile oluşur. Makale yazan arkadaşa üstad bana Saç Hastalıkları isminde bir makale yaz desem 100 kelime şukadar 200 kelime bukadar şeklinde bir rakam çıkacaktır. Benim maddi imkanım yettiğince makale şekillenecektir. 200 Kelime bir makale aldığımda çok fazla iddialı olamayabilirim. Oysaki o başlık ile özverili bir insan 1000 kelime yazabilir. Bu durumda yarışta baya geri kalmış olursunuz.
Seo Uyumlu Makale Yazmayı Alışkanlık Haline Getireceğiz
 Bir makale yazarken iki farklı profile bürünüp önce yazacağız, sonra o yazıyı bir ziyaretçi gibi okuyup, başarısı konusunda kafamızda yorumlayacağız. Şayet bir ziyaretçi gibi okuyup, beğenmedik, verilen bilgiyi yeterli bulmadıysak, onu yayınlamadan çalışmalara devam edeceğiz. Makale yazmak aslında konuşmanın farklı bir türüdür. Herkes makale yazabilir, hatta bilmediğiniz konularda bile araştırma yaparak bilgilere ulaşabilir, bulduğumuz bilgileri hemen doğru kabul etmek yerine diğer kaynaklarıda araşturarak karşılaştırma yapmalısınız. Bu şekilde hem bilgi sahibi olabilir, hem en doğru bilgiye ulaşabilir. Hemde insanlara iyi bilgiyi vermiş olursunuz.
Kullanacağımız Sistemi İyi Seçmeli (WordPress Tavsiye Ederim)
 Tüm bir sitelerin bir alt yapısı bulunmaktadır. Kimisi sadece HTML’den oluşurken kimisi Linux ve Windows olan alt yapıya sahiptir. Benim size tavsiyem WordPress sistemlerle çalışmanızdır. Ücretsiz ve geliştirmeye açık kaynak kodlu olan wordpress aynı zamanda seo içinde en ideal sistemlerden biridir. Türkçe oluşu ve geniş tema arşivi ile yeni bir site yazılımı ile kesinlikle zaman harcamayın. Zaten harcasanız bile WordPress’in kalitesine yetişmek çok zordur. WordPress’i bizler yazi Türkler yazmış olsa bırakın ücretsiz kullandırmayı aylık ücret ile kullandırırdı. Evet değerli arkadaşlar sitemizi wordpress ile kuruyoruz. Bu konuda sizlere sıfırdan eğitimler vereceğim.
Neden WordPress Sorusuna Cevap Verelim.
 10 Dakikada sitenizin sistemini kurabileceğiniz bir sistem olup, gerek standart teması gerekse ücretli ve ücretsiz yüzlerce tema desteği ile hemen yayın yapmaya başlayabilirsiniz. %100 Seo uyumlu olan WordPress aynı zamanda eklentiler ile sürekli geliştirebilirsiniz. Açık kaynak kodlu oluşu ile kendinizde sürekli geliştirebilir, yeni özellikler ekleyebilirsiniz. İçerik eklemesi en kolay sistemlerden olup, sitenizde yazar, editör türünden gruplar oluşturarak hiç bir web tasarım bilgisi olmayan insanlara bile içerik ekleme imkanı sağlamaktadır. WordPress ile her tür site yapılabilir. Hatta E-ticaret sitesi yaparak ürün satışı yapabilirsiniz.
Anlaşılır URL Yapısı Oluşturmalıyız
 Wordpress bir çok işlemi size bir tıkla yapma imkanı sağlar. Onlardan biride kalıcı bağlantılar kısmında yer alan url yapısı olup, diğer yazılımlarla olduğu gibi id= bilmem ne gibi gereksiz alanlar yerine daha anlaşılır bir url imkanı sunar. Aşağıdaki örneğe bakın ne demek istediğimiz daha net anlayacaksınız. Seo demek aslında açıklayıcı ve kolaylaştırıcı demmektir. Her alanda açık, şeffaf ve anlaşılır olmalısınız.
https://www.sachastaliklari.com/sac-dokulmesi-neden-olur
sachastaliklari.com/?p=123
WordPress Seo Eklentisi Kullanmayı Unutmayın
 İlk kurulumda standart bir hali ile karşımıza çıkan WordPress mutlaka bilinçli bir şekilde gerekli işlemler yapılmalıdır. Onlardan biride içerik girmeye başlamadan önce yukardaki kalıcı bağlantı ayarlarına ek olarak seo eklentisi kurulumudur. Seo’da en önemli konulardan birisi sayfamızdaki içeriği google arama sonuçlarında en güzel şekilde ifade etmenizdir. Söylediklerimi aşağıda görsel ile göstereyim. 60 Karakterden oluşan Title (Başlık) 130 karakterden oluşan Description (Açıklama) bu alanda siteniz yada sayfanızı en iyi özetleyen cümleleri seçmelisiniz. Akıcı, inandırıcı ve ikna edici olmalıdır. WordPress içeriklerinize özel title ve description ekleyebilmek için seo eklentisine ihtiyaç duyulmaktadır. Size önerim ücretsiz olan All İn Seo olup, ben daha iyisini istiyorum diyenler içinde biraz maddiyata dayanan Wpseo önerebilirim. Ama bence çokta gerekli değil ücretsiz olanı kullanın. Diğer seo eklentileri kötü demiyorum. Bu iki eklenti hoşuma gittiği için diğerlerini deneme gereği duymadım.
Arama Başarısı height=83
Hatalı ve Spam Örneği: Saç Hastalıkları, Saç Dökülmesi, Saç Dökülmesi Nedir, vs gibi peş peşe ekleyeceğiniz kelimeler arama yapan insanı etkileyemeyeceği gibi aynı zamanda spam yapmaktan dolayı sıralamanız gerilerde kalacak yada bir noktadan sonra google siteniz yada sayfanızı cezalandıracaktır.
Hızlı ve Kesintisiz Site İçin Hosting Önemi
 Yıl 1999 yada 2000 yanlış hatırlamıyorsam o zaman ilk hostingim 10mb bir paket olarak almıştım. Ondan öncesi ise o dönem en çok aranan kelimelerden biri olan Ücretsiz Hosting yada orjinali olan free hosting ile idare ediyordum. Tabiki ücretsiz olunca imkanlar kısıtlı, yönetim çok fazla elinizde değil, ne zaman kesileceği, kapanacağı belli olmuyordu. Canınız sıkılsada birşey yapamıyorsunuz çünkü aldığınız hizmet ücretsizdir. Bu nedenle öncelikle parasını ödeyip hizmet almalıyız. Alırken ucuz hosting kelimesi yerine kaliteli, güvenilir hosting kelimesine önem vermeliyiz. 100gb bir reseller düşünün bunu aylık 20-30 TL’ye alabileceğiniz gibi 5-6 TL’yede alabilirsiniz. Arasındaki fark kesinlikle kalite olacaktır. Sürekli kesinti yaşayan, ağır açılan bir hosting ile başarılı olmanız imkansızdır. Siteniz arada bir kapanır, açılma süresi uzarsa sitenizin içeriği ne kadar kaliteli olursa olsun diğer taraftan karnenize – not alacağınız için başarınız gölgelenecektir. Sitenizin hızlı olması için öncelikle hosting, reseller artık gücünüz neye yetiyorsa aldığınız hizmet Türkiye’de olmalıdır. Türkiye ile Amerikada bulunan iki sitenin açılış hızı aynı olmaz. Bu aynı anda kalkan iki uçağın biri Ankara’ya biri Amerikaya gitmesi gibidir. Hangisinin önce varacağını anlamak güç değildir. Ülkemizde maalesef hosting sektörü tam anlamı ile oturmuş değildir. O nedenle benim 2 firmadan kullanıyorum. Birisi turhust ayda bir sabah sabah 2-3 saat kesinti oluyorsada yinede iyi diyebilirim. Bir diğeri dedicated.com.tr sitelerime şuana kadar virüs bulaşmasını engelleyemesede genel anlamda kalitesi iyidir.
Sitenizde Gereksiz Herşeyi Atın Gitsin
 ziyaretçi memnuniyeti herşey size + seo punaı olarak dönüş yapacaktır. Tam tersi ise – seo puanı olarak dönüş yapacaktır. Sitenizin hızlı ve stabil olması sadece hosting ile mümkün olmayacaktır. Hosting ping süresi ne kadar kısa olsada sizin içerikleriniz özensiz olması halinde ziyaretçiye işkence edebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki güzel görünümlü siteden çok içerisinde vereceğiniz bilgi önemlidir. O nedenle görsel önemi 2. plana atarak sade ve hafif bir tasarım seçmeliyiz. Sağında solunda altında üstünde flash bannerler, büyük boyutlu resimler, açılıp, kapanan yanıp sönen gereksiz içerikle doldurmak yerine ziyaretçinizin aradığı bilgileri sade bunaltmayan bir sunumlu sunmalısınız. Sitenizde gereksiz hiç birşey bırakmayın. Sağda solda haber sitelerinden çıkan haber bloğu, hava durumu, döviz vs gibi gereksiz şeylerle zaman kaybetmeyin. Siz direkt olarak projenize odaklanın. Gördüğünüz en küçük alanı bile ziyaretçilerim için acaba faydalı olacak ne verebilirim diye düşünmelisiniz. Burda boşluk var dur şurayada puan durumu koyayım vs gibi gereksiz işlerle zaman kaybetmeyin. En güzel örnek https://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa Bakın ne kadar sade bir tasarım ama gel görki içerisi bilgi hazinesi durumundadır. İşte yayın anlayışı bu olmalıdır.
Backlink Ateş Gibidir Senide Yakabilir
 Genel konuları ele aldık şimdide insanların en çok önem verdiği fakat yanlış şeritte gittiği bir konuyu ele alalım. Backlink sanılıyorki ben sitelerden backlink alırsam sitem ilk sayfaya gelir. O nedenle şuan hiç bir değeri kalmamış olan yüksek PR (Page Rank) sitelerden backlink alma çabası içine giriliyor. Öyleki yorumlardan saçma sapan mesaj yazarak backlink alma çabası içine giriliyor. Backlink ateş gibidir. Dikkatli kullandığında kendine faydalanacağın bir ateş yakacağı gibi yanlış kullanman halinde o ateş senide yakabilmektedir. O nedenle ateşle oynanamayı tercih ve tavsiye ederim. İlerleyen zamanlarda size en ideal backlink alma yöntemlerini anlatacağım. Ama öncelikle sitemizi seo’ya uygun hale getirip, kendimizi geliştirip sonradan ateşle oynamayı öğreneceğiz. Backlink en sonki aşama öncelikle sitemiz ve kendimizi geliştirmeliyiz.
Hazırsan Seo Derslerine Başlıyoruz
 Uzunca bir makale oldu farkındayım size ilk başlarda sabırlı, azimli ve istekli olmanızı önermiştim. Size önerdiğim herşeyi öncelikle kendim yapmaya çalışıyorum. Bakın sıkılmadan yaklaşık 2000 kelime içerik oluşturdum. Seo nasıl yapılır kelimesinde eminim en uzun makale olmuştur. Bu sayfada size temel konuları bilmenizi istedim. Bir çoğunuz yazı uzun diye baştan okumayı bile düşünmedi. Bir çoğunuz bu satıra kadar okuyarak ilk sınavı geçmiş oldu. Bu noktaya kadar okuduysanız sizden oldukça başarılı bir seo uzmanı olacağını söyleyebilirim. Çünkü sabır ve öğrenme sınavından tam not aldınız. Şimdi ise gelecek konularda HTML dersleri, WordPress Dersleri ve Seo Dersleri bir bütünlük içerisinde sizlerle paylaşacağım. Amacım sizlerin başarılı bir webmaster, yayıncı ve seo uzmanı olmasıdır. Birşeyin olmasını istemek, ona ulaşmak aslında ilk adımın atılmasıdır. İki bir adım ise Allah’tan yardım istemektir. Rabbimin izni ile aşamayacağınız yol, çözemeyeceğiniz sorun yoktur. Tabiki Allah’tan istemek için Allah’a olan kulluk görevlerimizi yapmalıyız. Unutmayın bizler bu dünyaya web tasarım yada seo yapmaya gelmedik, Allaha kulluk görevimiz yanısıra ayakta kalmak Allah’tan başka kimseye muhtaç olmamak içinde elbette çalışıp, helal kazaç sağlamalıyız. Lütfen değerli arkadaşlar iğrenç siteler yapmayınız.
http://www.webmasteryolcu.com/seo-nasil-yapilir.html
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2015, 10:20:14 ÖÖ Gönderen: Avon »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek