Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Pratik Bilgiler - Püf Noktalar

Gönderen Konu: Pratik Bilgiler - Püf Noktalar  (Okunma sayısı 1765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ebrar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2485
  • Cinsiyet: Bayan
Pratik Bilgiler - Püf Noktalar
« : Aralık 01, 2008, 12:48:09 ÖS »
Pratik bilgiler

1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin Vidayi öyle takin

2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun

3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin

4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz

5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirinIzden eser kalmadigini göreceksiniz

6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin Açiksa zedelenebilirler

7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz

8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin Bir bez ile ovalayip yikayin Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir

9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun Sicagi geri yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir

10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun Kilifin agzini kapayin ve çamasir makinasinda yikayin Yeni gibi olacaklardir

11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar elde etmis olursunuz

12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin Bilekleriniz ve ayaklariniz sismeyecektir

13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin

14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir

15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim limon ile ovun Böylece yumusacik olacaklardir

16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir

17) Cevizle dost olun Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar tarafindan tavsiye edilir

18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin Çiviyi öyle çakin Böylece duvarin alçisini çatlatmamis olacaksiniz

19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsinizKullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek atin Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz

20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin Böylece içleri de dagilmayacaktir

21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun

22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin Daha kolay pisecektir

23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler

24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur

25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz

26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir

27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin

29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin

30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun Böylece daha lezzetli olur

31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir

32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin Daha sonra pisirin

33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün Diger yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin Tavugunuz nar gibi kizaracaktir

34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin

Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün Çok daha lezzetli olacaktir

35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz

36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin 

37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun

38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin Daha sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin

39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin

40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin Kokteyllerin içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini kaybetmeyeceklerdir

41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz

42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir

43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin

44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler

45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz

46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz

47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin

48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir( Fazla sürmeyin)

49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz
__________________

Çevrimdışı ebrar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2485
  • Cinsiyet: Bayan
Pratik Bilgiler - Püf Noktalar
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2008, 12:50:18 ÖS »
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.

Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın.


Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.


Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin.

Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz.

Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izalasyon.

Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir.


Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir.
Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

Eğer galeta ununuz bittiyse ve ekmeğiniz de yoksa mikser ya da blenderdan geçireceğiniz kornfleksler aynı işlemi görecektir.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

Sert et etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin. Yumuşadığını göreceksiniz.
Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır.

Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.


Fırın torbasında tavuk pişirirken; malzemeleri doldurduğunuz fırın torbasının üzerine bir kaç delik açın. Böylece daha çabuk ve iyi pişer. Ayrıca fırın torbasının içerisine bir kaç diş sarımsak koyarsanız lezzetine doyum olmaz.


Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.



2 Çorba kaşığı yoğurdu, sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın. Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün. Çok daha lezzetli olacaktır
.


Satın aldığınız havucun yapraklarını atmayın, salatalarınızda kullanın. Çünkü bu yapraklarda kemik erimesini önleyen kalsiyum bol miktarda bulunur.

C vitamini ısı ile çok çabuk kaybolur. Bunun için C vitamini içeren sebze ve meyveleri fazla bekletmeden taze olarak tüketin.


Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.

Hazırladığınız kekin, fırında pişirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.


Satın aldığınız kültür mantarlarını kese kağıdında ağzı kapalı olarak buzdolabının sebze bölümünde saklıya bilirsiniz. En az 2-3 gün tazeliklerini kaybetmezler. Mantarları hiç bir zaman plastik torbada muhafaza
etmeyin çünkü yapış yapış olurlar.


Tencerede kalan soslu makarnayı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir. Çünkü tencerenin dibi tutar yada alt tarafı ısınır üzeri soğuk kalır. Makarna kabını kaynar su dolu tencerenin içerisine koyun (benmari usulü) bir süre ocak üzernde bekletin. Böylece makarnanız kolayca ısınacaktır.

Yumurta yüksek ısıda sülfirikasit çıkaran bir besin olduğu için on dakikadan fazla haşlamayın.
Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir şişeyi deneyin. Hamurunuzun daha kolay açıldığını göreceksiniz.
Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun.

Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.
Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır. Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.
Kavanozdaki hardal kurumaya başladıysa içerisine birkaç damla limon suyu yada sirke ile toz şeker ilave edin iyice karıştırın

Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.

Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin. Kokteyllerin içerisine bunları kullanın. Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir

Uzun süre saklanan kuru soğanlar filizlenmeye başlar ve tazeliğini yitirerek çürür. Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.
Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suyun içerisine koyup ıslatın ve kesin. Dağılmayacaklardır.


Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
Akşamdan artan pirinç pilavını ısıtıp yemeği sevmiyorsanız, onu çorbalarınızda değerlendirebilirsiniz.


Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun. Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinde hiçbir şey kaybetmeyecektir.
Makarnanızı soğuk suyun altından geçirmeniz gereken yegane zaman onu soğuk olarak servis yapacağınız zamandır. Yada üzerine kaynar bir sos döküp anında servis yapacağınız zamandır. O zaman pişirme sürecini durdurmak için soğuk suyun altında gezdirin ve suyunu iyice süzün.


Satın aldığınız kaşar peynirini uzun süre saklamak istiyorsanız onu küçük porsiyonlara ayırın ve buzlukta dondurun. İstediğiniz kadarını çözülmesini bekleyip kullanabilirsiniz.


Maydanozu yemeklerinize ateşten almadan bir kaç dakika önce ilave edin. Çünkü pişmiş maydanoz acımtırak bir tat alır ve vitamini kaybolur.


Kırmızı et ile hazırladığınız yemeklerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız etin üzerine bir miktar biberiye serpin, kemik uçlarına sarımsak sürün. Daha sonra az yağ ile fırında kızartın.


Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahvenin taze kaldığını göreceksiniz

Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatal ile bir kez delin, sonra suyunu sıkın.

Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca pilastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.

Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistancevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.

Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktır.


Kahvaltı yada çay saati için hazırladığınız hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.

Elma formunuzu korumak için ideal bir iştah kesicidir.
Ayrıca sabah aç karnına yendiğinde bağırsakları çalıştırır.

Bir adet kivide, bir portakalda olan C vitaminin iki katı vardır.
Yoğurttan daha fazla yararlanmak istiyorsanız suyunu atmayın. Yoğurdun tüm mineral ve vitaminleri bu suyun içinde bulunmaktadır.
Evinizde mayonez hazırlarken bir kez de zeytinyağı yerine susam yağını deneyin. Mayonezinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Yemeğinizin yağı fazla kaçtı ise içine bir kaç küp buz atarak yağların buzun üzerine toplanmasını sağlayabilirsiniz.

Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda çok az haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçükte doğrayın ve pilav yaparken içine katın. Pilavınız daha lezzetli olacaktır.


Dondurduğunuz sebzelerin uzun bir süre tazeliklerini korumalarını istiyorsanız dondurmadan önce kaynayan su içerisine batırarak 2-3 dakika şok haşlama yapın, ardından hemen soğuk suya tutun. Suları iyice süzüldükten sonra naylon torbalara doldurup havasını alın ve dondurun.
Cevizle dost olun. İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yaralıdır.
Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince ince doğranıp tencereye konulmalı. Yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli. Böylece besin değerleri kaybolmayacaktır.

Evde pasta yaparken kulandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyun folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
Satın aldığınız balığı hemen pişirmeyecekseniz, parçalara ayrılmış olarak almayın. Temizlenmiş, bütün olarak alın.
Çünkü derisiz et zararlı bakterilere karşı daha açık ve duyarlıdır.


Tuz Miktari
Yemeklere konan tuz miktari pisen yemegin cesidine gore degisir.
Sulu ve soslu yemeklere baslangicta az tuz koyun,yemek pisince tekrar ilave edebilirsiniz.
Kirmizi etli yemege,iyice pistikten sonra, beyaz etli yemege pismesine yakin tuz koyarsaniz yemekler daha lezzetli olur.

Yemek Tuzluysa
Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin.bir kac dakika kaynatin.

Mumlar
Mumlari kullanmadan once iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun omurlu olurlar.

Et Yemekleri
Et yemeklerine katilan bir miktar sarap etin iyice yumusamasini ve lezzetli olmasini saglar.

Sutunuz Kaymak Tutmasin
Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.

Sutun Tasmasini Onlemek
Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.

Catal Bicak Temizlerken
Catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.

Kristaller
Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar.

Kek Kalibi
Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan cikardiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.

Sogan Sarimsak Kokusu
Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.

Sigara Kullukleri
Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur.

Etiket Izi
Cesitli esyalarin ustundeki etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz.

Cay Lekesi
Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir. Ilik su ile çalkalanir.

Etleri yumusatmak icin
Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser.

Ekmegin kuflenmemesi icin
Ekmegin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeginizi koyarken ufak bir kabin içine de tuz koymayi da ihmal etmeyin.


Yumurta kirarken
Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.

Kek kalibi
Pisirdiginiz kek kaliptan cikmiyorsa kalibin altina islak bir bez yayip biraz bekletin.

Makarna pisirirken
Haslama suyuna, azicik siviyag katilirsa hem su kaynayinca tasmaz, hem de makarnalar birbirine yapismaz.

Yemek tasarsa
Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.

Salata
Salatayi erken yapmaniz gerekirse bozulmamasi icin uzerine nemli bir bez ortun ve sosunu koymayin. Sofraya alirken sosunu ilave edin.

Lavaboyu temizlerken
Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir. Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler.

Vazodaki cicekler
Vazodaki ciceklerin uzun omurlu olmasi icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir.

Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır: Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

Baş ağrısı için
Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin.(Birkaç tane)

Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız.

Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için
Mantarı kaynar suyun içine atın.

İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için
Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun.

Buz dondururken
Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür.Kaynamış suda oksijen azalır. Buda buzun mat görünmemesini sağlar.

Dişlerinizi doğal temizleyin
Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın. Sonra dişlerinizi fırçalayın.

Küçük yanıklar için
Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun. Yanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın.

Ağız kokusu için
Kahve çekirdeği çiğneyin.

Arı, sivri sinek sokmalarına karşı
Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.

Fermuarlar sıkışırsa
Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.

Gözlük camları
Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.

Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa
Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi
ayağınıza göre açılacaktır.

Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denedinizmi ?

Çicekleriniz için
Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün.

Gülleriniz boyunlarını bükerse
İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.

Saksı çiçekleriniz için
Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yokedersiniz.

Kapılarınızı vs. cila yaparken
Cila olmamasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz.

Akü Başları oksitlenirse
Cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz

İskambil kağıtlarını
Kolonya ile silip yumuşak bir bezle kurulayın.

Fareleri kaçırmak için
Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun.

Boya fırçaları sertleşmiş ise
Kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz.

Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa
Asetonla silin

Mangal ızgaranızı temizlemek zordur
Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın birmüddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz.

Boya kokusunu gidermek için
İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun.

Cam kırıklarını
Temizlersiniz fakat kıymıkları göremessiniz bunuda temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir.

Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için
Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın.

Balıklı tava kokusu
Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.

Kesik Limonu nasıl saklarsınız
Küçük bir tabağa toz şeker serpin,kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.

Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.

Patates haşlarken
Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz.patatesler daha çabuk pişerler aynı zamanda.

Balık Kokusu
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız

Limon Kabukları
Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz

Kahve Nemli İse
Türk kahvesinin nem aldığını farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun

Tuzluk Tıkanıyorsa
Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz

Kolay Soğutma
Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır.


Soğan Soyarken
Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.

Patetes Pişirmenin Püf Noktası
Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hemdaha lezzetli olur.

Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkarır?
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar.

Bakır Kapların Parlatılması
Bir bezi sirke ile hafifce ıslatıp, bakırı ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur.

Sıktığınız Limonları Atmayın
Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.

Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir?
Önce deterjanla yıkayın. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan şişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.

Mutfakta Tıkalı Lovaboların Açılması
Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.

Mutfaktaki Haşerelerle Savaş
Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karınca gibi haşeratı yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.

Kavanoz Kaplamaları
Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da şıkışan kapaktan kurtulabiliriz.

Ekmek
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek