Malzemeler
1 Adet Haşlanmış Didiklenmiş tavuk Göğsü
1/2 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
5 Su Bardağı Tavuk Suyu
1/2 Limon Suyu
4-5 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Tuz
Yemeğin Yapılışı2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim. İçineyarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım vesoğumaya bırakalım.
Tavukları didikliyerek küçük parçalara ayıralım. 5 su bardağı tavuksuyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim.Çorbamızı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım. Sarmısağı dövelimveya ince ince doğrayalım. Çorbanın inmesine yakın dövülmüş sarmısağı,tuz ve yarım limon suyunu ekleyelim.
1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdıralım. İçine 2 çaykaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip,çorbanın üzerine gezdirelim. Çorbamızı maydanoz yaprakları ilesüsleyerek soğutmadan servis yapalım.AFIYET OLSUN...