Malzemeler
2 Parça Tarhana
1/2 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti
1 Adet İri Domates
5 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Tane Karabiber
10 Su Bardağı Su
Yemeğin YapılışıKurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece öncedenıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesirendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etleryumuşayıp lime lime olana dek pişirelim.
Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüşsarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberiekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.
Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerdenormal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür.Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarakağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuzeklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta hergün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneştekurutulur.AFIYET OLSUN...