Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Top Tarhana Çorbası

Gönderen Konu: Top Tarhana Çorbası  (Okunma sayısı 2290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Top Tarhana Çorbası
« : Haziran 22, 2008, 12:02:56 ÖS »
Malzemeler
2 Parça Tarhana
1/2 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti
1 Adet İri Domates
5 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Tane Karabiber
10 Su Bardağı Su


Yemeğin YapılışıKurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece öncedenıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesirendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etleryumuşayıp lime lime olana dek pişirelim.
Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüşsarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberiekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.
Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerdenormal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür.Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarakağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuzeklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta hergün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneştekurutulur.AFIYET OLSUN...
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2009, 05:55:24 ÖS Gönderen: Bilge »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek