MALZEMELER
2 YUMURTA
3/4 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
3 ÇAY BARDAĞI UN
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
KREMASI
1 YUMURTASARISI
50 GR. MARGARİN
2,5 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
2 PAKET VANİLYA
PUDRA ŞEKERİ (ÜZERİ İÇİN)
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu ve eritip soğuttuğumuz margarini ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu» kabartma tozunu ekleyerek mikserin düşük ayarı ile veya çırpma te-liyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Tencereye unu, sütü, şekeri ve çırpılmış yumurta sarısını alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Kremayı pastanın alt parçasının üzerine yayalım. Üzerine pastanın üst katını oturtarak pudra şekeri çırpılmış yumurta sarısını alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Kremayı pastanın alt parçasının üzerine yayalım. Üzerine pastanın üst katını oturtarak pudra şekeri ekleyelim ve buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.