Malzemeler : • 1 su bardağı dövme,
• 2 su bardağı aşurelik buğday,
• 1 su bardağı yarma,
• 3 su bardağı kuru fasulye,
• 1 su bardağı nohut,
• 4 çorba kaşığı kuş üzümü, 2 kahve fincanı kuru üzüm,
• 3 kahve fincanı badem,
• 3 kahve fincanı ceviz,
• 4 adet kuru incir,
• 3 su bardağı toz şeker,
• 3 çay kaşığı tarçın,
• 1 su bardağı gül suyu,
• 15 bardak su,
• Çekilmiş Antep fıstığı, susam Hazırlanışı :Akşamdan ıslatılan nohut, fasulye ve dövme pişirilerek bir tencereye boşaltılır Badem, üzüm, kuş üzümü, kuru incir, toz şeker, tarçın, gül suyu ve pekmez ilave edilip tüm malzemeler kıvama gelinceye kadar pişirilmeye devam edilir
Pişirilen aşure kaselere boşaltılıp üzerine iri çekilmiş ceviz, fıstık ve susam konularak sıcak ve ya soğuk olarak servise sunulur