Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Papatyanın Sırları

Gönderen Konu: Papatyanın Sırları  (Okunma sayısı 3397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı şeyma19

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 895
Papatyanın Sırları
« : Ekim 08, 2008, 05:59:52 ÖS »
Sindirim ve mesane rahatsızlıklarından boğaz ve diş eti iltihaplarına, migren ve nevraljik ağrılardan adale spazmlarına kadar birçok hastalık için bulunmaz bir şifa kaynağı...

Tarlalarda, bahçelerde, çayırlarda bol miktarda yetişen ve Nisan ile Eylül ayları arasında çiçek açan papatya, sindirim ve mesane rahatsızlıklarından boğaz ve diş eti iltihaplarına, migren ve nevraljik ağrılardan adale spazmlarına kadar birçok hastalık için bulunmaz bir şifa kaynağıdır. Papatyadan elde edilen papatya yağı da ağrıları dindirir, mikropları öldürür, sinirleri yatıştırır ve spazmları giderir...

Yaz aylarında toplayıp kurutularak bütün yıl boyunca kullanma imkanı sağlanan bu harika bitkinin faydaları ve kullanım şekli hakkındaki bilgileri özetle şöyle sıralayabiliriz:

Baş ağrısı:

Papatya kaynatılıp suyuyla baş yıkanırsa ya da papatya, kantaron ve lavanta ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse, baş ağrısını geçirir.

Ülser, gastrit:

Kantaronla beraber kaynatılan papatya çayı, balla tatlandırılıp içilmeye devam edilirse mide için çok faydalıdır.

Romatizma:

Papatya, nane ile beraber zeytinyağına konur, güneşte 1 ay bekletilir ve bu yağla romatizmalı yerlere masaj yapılır. Papatya, kekik, nane, ıhlamurla beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.

Hazmı kolaylaştırır:

Rezene ile papatya birlikte kaynatılıp, yemeklerden sonra balla tatlandırılarak içilir.

Kalın bağırsak iltihabı:

Papatya, kantaronla beraber kaynatılıp, içilmeye devam edilirse bağırsak iltihabını giderir.

Gaz şişkinlikleri:

Papatya kaynatılıp içilirse, gaz söktürür.

Karın ağrısı:

Nane, rezene, ıhlamur ve papatya beraber kaynatılıp içilir.

Kuvvet verir:
Papatya kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse, vücuda kuvvet verir.

Âdet söktürür:

Biberiye ile papatya beraber kaynatılıp içilirse âdet söktürür.

Bademcik ve diş iltihabı:

Papatya kaynatılıp, gargara yapılır ve içilirse iltihapları önler.

Terletip vücudu rahatlatır:

Ayrık kökü, mürver, kekik, şahtere, maydanoz gibi bitkilerle birlikte kaynatılıp içilen papatya, vücudu terletir ve rahatlatır.

Uykusuzluk:

Papatya, oğulotuyla beraber kaynatılıp, akşam 1 su bardağı içilir.

Egzama-deri rahatsızlıkları:

Papatya kaynatılıp pansuman yapılır.

Basur:
Her gün içilen papatya çayı basur için çok faydalıdır. Ayrıca bu suyla pansuman da yapılır.

Bebekler:

Yeni diş çıkaran bebekler diş etlerini kaşırlar, ağlarlar. Papatya kaynatılıp, balla tatlandırılarak bebeğe içirilirse çok yararlı olur. Bu sudan diş etlerine de sürülür.

Saçları besler, kuvvetlendirir:

Papatya (maydanozla daha iyi olur) kaynatılıp suyuyla baş yıkanırsa, saçları besler.

Kısaca; papatya evinizde her zaman bulundurmanız gereken, bir şifa bitkisidir.


alıntı

Çevrimdışı musalli

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4058
Papatyanın Sırları
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2008, 06:07:31 ÖS »
Cenab-i ALLAH her derde bir derman yaratmistir amenna..
ALLAH in izni ile, bilincli kullanildigi taktirde bitkilerin gucune inanlardanim..

Tesekkur ederim Seyma kardesim.
+

Çevrimdışı şeyma19

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 895
Papatyanın Sırları
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2008, 06:11:04 ÖS »
faydalı oldumsa ne güzel ben teşekkür ettim ablacım :)

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Papatyanın Sırları
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2008, 06:30:00 ÖS »
oğlum için her zaman bulunduruyorum evde çok kullandım bebekkende teşekkürler bilgiler için...

Çevrimdışı şeyma19

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 895
Papatyanın Sırları
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2008, 06:33:37 ÖS »
ben teşekkür ederim..

Çevrimdışı KeRvAnCaN

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 523
  • Cinsiyet: Bay
  • Kendi halime bırakın beni artık.
Papatyanın Faydaları
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2010, 02:16:46 ÖS »

Diğer isimleri: Matricaria recutita/ Anthemis nobilis

Doğada: Avrupa ve Batı Asya kökenli olup, papatya ailesinin bir üyesidir. Avrupa’ da yaygın bir şekilde tarımı yapılmaktadır.

Özellikleri: Anti bakteriyel, sakinleştirici, ağrı kesici, antienflamatuar, Savunma sistemini güçlendirir, karaciğer ve dalağı düzenler, kan basıncını düşürür, hazmı kolaylaştırır, iltihabı azaltır, yaraların iyileşmesini hızlandırır, kas ağrı ve tutulmaları dindiricidir, baş ağrısını azaltır. Kokusunun rahatlatıcı etkisi sakinlik verir. Gün içinde papatyayı koklayarak kendinize sükunete çağırabilirsiniz veya direkt stresi azaltmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca gün içinde çoğu insan meditasyon yapar, etkisini artırmak için bu yağ kullanılabilir.

Kullanıldığı yerler:

Losyon olarak(yoğunluğu azaltılmış): Yanıklara, yaralara antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılır, bakteri veya mantar öldürücü (Anti-bakteriyel ve anti-fungal),böcek ısırıklarında

Masaj yoluyla: Yatıştırıcı ve sakinleştirici (Sedatif), anti-alerjik, kas gevşetici (özellikle mide-bağırsak sisteminde)

Kompres olarak: Göz şişliklerinde ve konjuntivitte, cilt duyarlılığında

Banyo suyuna: Sakinleştirici ve yorgunluk giderici

Uyarılar: Kan inceltici (Anti-koagülant) ilaçlarla (Aspirin, heparin, warfarin gibi) beraber kullanılması tavsiye edilmemektedir. Önerilen dozlarda bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Gebeliğin ilk 3 ayında kullanımından sakının.
« Son Düzenleme: Mart 16, 2010, 03:29:43 ÖS Gönderen: sahra cold »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek