Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Supangle

Gönderen Konu: Supangle  (Okunma sayısı 1740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ebrar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2485
  • Cinsiyet: Bayan
Supangle
« : Aralık 05, 2008, 05:35:21 ÖS »
Gerekli Malzemeler : ( 6 porsiyon için)

• 6 su bardağı süt
• 1 + ¼ su bardağı un
• 1 + ¼ su bardağı toz şeker
• ½ su bardağı kakao (Ben Elit marka ekstra kakao kullandım)
• 100 gram bitter çikolata (tercihen kuvertür)
• ½ su bardağı ayıklanmış bütün antepfıstığı
• kakaolu kek parçaları

Süslemek için :

• toz antepfıstığı
• vişne taneleri

1. Un ve kakaoyu birlikte eliyoruz.
2. Bitter çikolatayı benmari usulü erimesi için kaynamakta olan suyun üzerine küçük bir kase içerisinde yerleştiriyoruz. Ben bu işlem için çay makinesinin su haznesinin üstünü kullanıyorum genellikle, pratik oluyor. Kaynayan suyun kaseye değmeyecek şekilde olmasına özen gösteriyoruz. Aksi halde çikolata pişeceği için tekrar katılaşacaktır.
3. Çikolata erirken diğer tarafta süt, şeker, un ve kakao karışımını orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
4. Muhallebi kaynama noktasına gelince erimiş olan çikolatayı içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
5. Bir iki dakika kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
6. Muhallebiyi mikser ile 7-8 dakika çırpıyoruz.
7. Oda sıcaklığına gelinceye kadar üzerinin kabuk tutmaması için aralıklarla kısa süreli çırpmaya devam ediyoruz.
8. Cam kase ya da kadehlerin alt kısımlarına kek parçalarını yerleştirip bütün antepfıstıklarını serpiştiriyoruz.
9. Üzerine muhallebiyi boşaltıp toz fıstık ve vişne taneleri ile süslüyoruz.

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek