Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Kıl dönmesi ameliyatı nasıl yapılır?

Gönderen Konu: Kıl dönmesi ameliyatı nasıl yapılır?  (Okunma sayısı 1300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Kıl dönmesi ameliyatı nasıl yapılır?
« : Mayıs 22, 2014, 05:46:08 ÖS »
Mikro Sinüsektomi
Kıl dönmesi ameliyatı uygulamasında adeta devrim niteliğinde bir buluş sadece 2cm alan kesilip kıl yumağı çıkarılır ve kesilen alan cerrahi gizli dikiş ile dikilir. Herhangi bir iz ve yara kalmadığı gibi tüm işlem sadece 10 dakika sürer. Hasta diğer yöntemlerde olduğu gibi yüzüstü yatma gereği ve pansuman yaptırması gerekmez. Aynı şekilde işgücü kaybıda yaşanmayan bu yöntemle yapılan tedavi sonunda hasta ne yapacağına kendisi karar verir. Evine, işine okuluna yada tatile tamamen özgürdür.

Flap Ameliyatları
Bir çok tekniği geliştirilmiş olan bu yöntemin uygulanışı kıl dönmesi yumağı olan kısmı keserek oluşan boşluğa ise cilt ve cilt altı ile beraber kas zarı içeren daha dayanıklı cilt paçasını o alana dikme yöntemidir. Bu teknik ve buna benzer geliştirilmiş olan Limberg Flap, Modifiye Limbeg Flap, Oval Flap, W Flap, Yan Flap gibi bazı teknikler geliştirilmiş fakat genel yapı hep benzer şekilde olmuştur. Yukarda bahsi geçen mikro sinüsektomi ile flap ameliyatı karşılaştırması için bir video ekledik ve farkı bizzat görmenizi amaçladık.

Açık Bırakma Yöntemi
Hekim kıl dönmesi yumağının olduğu yer ve etrafından akıntı olan yerleride içine alacak şekilde geniş bir alanda cildi kesip alıyor. Bunun içinde sağlıklı bölgede bulunuyor. Halen teknolojik anlamda gelişmemiş yerlerde uygulanan bu teknik ile tedavi olduğunuzda iyileşme süreciniz 6 ay sürebilmektedir. Açık bırakılan alan sizde önemli bir yaraya neden olacaktır.

Yarı Açık Bırakma
Yukarda anlatılan yöntemle hemen hemen aynı olup bundaki fark ise tam açık bırakmak yerine cildi zemine dikerek daha az boşluk ve bu şekilde biraz daha az bir yara oluşmasını sağlayacak şekilde geliştirilmiş bir yöntemdir.

Premier Kapatma
En eski kıl dönmesi ameliyatı yöntemlerinden olup uygulanışı en kolay türlerdendir. Kıl dönemsi yumağının olduğu yer kesilip çıkarıldıktan sonra dikilen alan maalesef tekrarlama oranı nerdeyse %50 olup kısa bir süre sonra kişi tekrar kıl dönmesi problemi ile karşı karşıya kalabilmektedir. Tüm hekimlerin bildiği fakat yenilikçi hekimlerin terkettiği bir yöntemdir.

Pit Picking
En kolaya kaçılan ve bir okadarda körü körüne yapılan kıl dönmesi ameliyatı türü pit picking kılların girdiği yeri küçük bir şekilde kesip kıl yumağının olduğu yeri görmeden kazıma işlemdir. Hekimin kararına göre tamamlanan kazıma işlemi sonunda cilt altında ciddi oranda kıl yumağı kalabilmektedir. Çünkü görmeden yapıyor ve temizlendiğinden emin olması imkansızdır.

https://www.hangidoktora.com/kil-donmesi/
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2017, 02:51:10 ÖÖ Gönderen: Avon »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek