Süre: : 60-70 dk.
Malzemeler:
• Un 4 1/2 su bardağı 500 gram
• Tuz 1 1/2 yemek kaşığı 18 gram
• Sıvı yağ 3/4 su bardağı 150 gram
• Yumurta 1 adet 50 gram
• Sirke 1 yemek kaşığı 10 gram
• Su 1 su bardağı 200 gram
• Soğan 1 büyük boy 110 gram
• Kıyma 1 su bardağı 175 gram
• Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
• Nişasta 1/2 su bardağı 50 gram
Hazırlaniş:Unu geniş bir kaba ele, 1 yemek kaşığı tuz kat,karıştır, üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdir, ortasını aç, yumurtayıkır, sirkeyi koy, suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığındahamur yap, 7-8 dakika yoğur, biri biraz büyük olmak üzere onbir parçayabölüp bezeler yap, nemli bez örterek 10 dakika dinlendir. Soğanı soy,yıka, ince ince doğra, kıyma ile birlikte kısık ateşte ara sırakarıştırarak bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 10 dakika pişir.Kara biber ve kalan tuzu kat, karıştır. Nişasta serperek küçük bezeleri60 santimetre çapta, büyük bezeyi 65 santimetre çapta, yarım milimetreincelikte aç. Büyük yufkanın üzerine diğerlerini düzgünce koy. Enüstteki yufkanın ortasına kıymalı içi 25x30 santimetre boyutlarındayay. Yufkaları tek tek bohça şeklinde katla, her katlayışta katlananyüzeylere yağ sür, altıncı yufkaya gelince bohçayı ters çevir,katlamaya devam et. Tepsiyi 1/2 yemek kaşığı yağ ile yağla. Katlanmışhamuru ters çevirip tepsiye yerleştir, enine üç, boyuna dört parçayaböl, oluşan karelerin köşelerinden geçerek verev şekilde kes. Kalanyağı ısıt, böreğin üzerine gezdir. Önceden ısıtılmış orta üstüsıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir.