Süre: 55-60 dk.
Malzemeler:
• 2 çay bardağı Zeytinyağı
• 1/2 çay bardağı Toz ?zeker
• 1 çay bardağı Yoğurt
• 1 adet Yumurta
• 1 çorba kaşığı Mahlep
• 1 paket Kabartma Tozu
• 1 çorba kaşığı Tuz
• 3 çorba kaşığı Margarin
• 3,5 su bardağı Un
Üzeri için;
• 1 Yumurtanın Sarısı ve Çörek Otu
Hazırlaniş:Genişçe bir kabın içinde unu, yumurtayı, margarini,zeytin yağını kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, yoğurdu ve tuzu koyupyoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince ceviz iriliğineparçalar kopartın. Bu hamurları iki avucunuz arasında rulolar halindeuzatıp çatal şekli verin. Çatal şeklindeki hamurları yağlanmış tepsiyedizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin.Fırında 180 derce ısıda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.