Malzemeler
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Salça
150 gr. Kıyma
1 Adet Etsuyu Tableti
1 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber
1 Çay Bardağı Erişte
Tuz, Kırmızıbiber, Nane
Yemeğin Tarifi
Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanlarıyemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilaveedip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeyedevam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayıncamercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağınıkapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpipservis yapın.