Malzemeler
Çorba İçin:
8-10 Bardak Et Suyu
1.5 Bardak Kırmızı Mercimek
1 Adet Patates
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Bardak Süt
Tuz, Kırmızıbiber
Krep İçin:
1 Adet Yumurta
1/4 Su Bardağı Un
150 ml Süt
1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
2 Dilim Somon Füme
2 Yaprak Roka
Biraz Tuz
Yemeğin YapılışıMercimeği yıkayalım. Patatesi soyup, rendeleyelim.Soğanı rendeleyelim. Margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım.
Et suyunu mercimeği, ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadarkaynatalım. Tel süzgeçten geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatallaçırpalım. Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ilesütü katıp karıştıralım. Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biberkoyalım. Mercimek çorbasını hazırladıktan sonra bir kenara alalım vekrebi hazırlayalım.
Yumurta, un, tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım. Sütükatarak iyice ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım.Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim. Ve sallayıp tavayı yağladıktansonra önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım.
Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmakşeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasınınüzerine koyarak servis yapalım.AFIYET OLSUN...