Malzemeler:
1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber
Yapılışı:
Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüzetavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunukoyun. Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum. Ayrı bir tavanıniçinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun vesoğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamındaaçın. Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı birazkavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 subardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suylaincelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktanindireceğinizde içine limon suyu ekleyin.
Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun.
Afiyet Olsun...
Hamuru için:
1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz
Hamurun Yapılışı:
Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasınıbekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserleiyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan dakarıştırarak dökün. Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarakkaynatın. İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için yabuzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz. Benimtepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi. Servis edeceğinizdehamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yeraçın. Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır.