Malzemeler :
4-5 adet patates
1 çay bardağı bezelye
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı sıvı yağ
Kaynar su
Tuz
Köfte için :
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 dilim bayat ekmek içi
Birer çay kaşığı kimyon ve karabiber
Yapılışı :
Köfte için, kıymayı bir kaba alın. Üzerine, rendelenmiş soğan ve sarımsak, un, sıvı yağ, tuz, ekmek içi ve baharatı ekleyip elinizle karıştırın. Harçtan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve aralıklı olarak tepsiye dizin. Köftelerin üzerini kapatarak, buzdolabında 30 dk dinlendirin.
Tencereye, sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip bir müddet daha kavurun. Küp küp doğranmış patatesleri ekleyip 1-2 dk karıştırın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, bezelyeyi ve tuzunu ilave edip kısık ateşte 10-15 dk kaynatın. Köfteleri 1 çorba kaşığı sıvı yağ konmuş teflon tavada 2-3 dk rengi değişene kadar tavayı sallayarak köfteleri çevirin. Köfteleri tencereye ekleyip, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
__________________