Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma

Gönderen Konu: Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma  (Okunma sayısı 3173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KeRvAnCaN

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 523
  • Cinsiyet: Bay
  • Kendi halime bırakın beni artık.
Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma
« : Mart 16, 2010, 05:15:12 ÖS »


Malzeme
25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
15 adet kurutulmuş biber (dolmalık)
4-5 adet kuru soğan-3 baş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz
2 limonun suyu yada limon tuzu-Yeterince su

Tarifi
Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır.Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavrulur, salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konup hafifçe kavrulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Üzerine de aynı şekilde iç doldurulan biberler yerleştirilir. Daha sonra biraz tuz atılır ve üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altına gelecek kadar kaynar su katılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Dolma servise hazırdır.

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2010, 05:16:39 ÖS »
dolmadan çok yeşil nane süslemesi gözüme hoş göründü

Çevrimdışı KeRvAnCaN

  • Grupsuz
  • *
  • İleti: 523
  • Cinsiyet: Bay
  • Kendi halime bırakın beni artık.
Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2010, 11:29:40 ÖÖ »
yüreklerinize saglık olsun  +-/*te ederim yorumlarınıza

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek