Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Zeytinyağlı Kereviz

Gönderen Konu: Zeytinyağlı Kereviz  (Okunma sayısı 2681 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kelebekler Diyarı

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5131
  • ...
Zeytinyağlı Kereviz
« : Ocak 20, 2010, 07:06:35 ÖS »
Malzeme :

3 kg. orta büyüklükte kereviz
2,5 desilitre zeytinyağı
250 gr. arpacık soğan
150 gr. havuç
150 gr. iç bezelye
30 gr. şeker
250 gr. patates
Bir adet limon.

Yapılışı:

Kerevizler boyuna iki parçaya bölünür. Yuvarlak şekil­de kabuğu soyulur. Birer parça içlerinden çıkarılır. Yıka­nır. Bir limon sıkılır, ve kabuğu içine atılır. Üç litre kadar Kaynar su içine atılır. Kapağı açık olarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuk su ile soğutulur. Havuçlar kazınır. Boyuna olarak dört parçaya bölünerek fındık büyüklüğün­de olmak üzere verev doğranır. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanı ile beraber zeytinyağında hafif bir şekilde kavrulur. 1-1,5 litre su konarak 30 dakika kadar kaynatılır. Önce haşlanmış kerevizler demet halinde bağlanmış dereotu sapları, tuz ve şeker ilâvş edilir. Kerevizlerin üzerine bir yağ kâğıdı kapatılır. Yarı pişlnce, sarımsak dışı şeklinde cıoğranmış patates ilâve edilir. Patatesler de pişince kâfi miktarda suyu ile ateşten alınır. Kapında soğutulur. Kere­vizlerin kesilen tarafları altı gelmek üzere servis tabağı­nın kenarına sıralanır. Ortasına garnetürler küme halinde konur. Üzerine bezelye atılır. Kıyılmış dereotu serpilir.


 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek