malzemeler:
yarım kilo biber yada börülce
7-8 adet sarımsak
4 limon bir kahve fincanı nar ekşisi (isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilir)
tuz
biberleri yada börülceleri isteğe göre büyüklükte doğrayıp haşlıyoruz.
ayrı bir kapta (yarım kilo biber yada börülce için ) 8-9 sarımsağı eziyoruz tuzla, ardından yavaş yavaş zeytinyağını ekliyoruz karıştırarak tüm zeytinyağını yediriyoruz. sarımsaklar zeytinyağını ekledikçe çekiyor rengi beyaz olacak yağın rengi kalmayacak. ardından limon suyu ve nar ekşisini ekliyoruz.
haşladığımız biber yada börülcelerin suyunu çok az kalacak kadar süzüyoruz ardından karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
3-4 saat dolapta beklemeli ki iyice karışsın
sonrada afiyetle yiyoruz.
burada mevlütlerin vazgeçilmezi biber taratoru afiyet olsun....