Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Pilonidal Sinüs (Kıl Dönmesi) Neden Olur?

Gönderen Konu: Pilonidal Sinüs (Kıl Dönmesi) Neden Olur?  (Okunma sayısı 976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Pilonidal Sinüs (Kıl Dönmesi) Neden Olur?
« : Ekim 26, 2014, 09:33:09 ÖS »
Saç ve Vücut Kıllarının Kuyruk Sokumu Bölgesine Dökülmesi
Özellikle erkeklerde sıkça görülen bir sağlık sorunu olan Kıl Dönmesi 15 yaşından sonra görülmeye başlar. 30-35 Yaş sonrası ile görülme riski yok denecek kadar azdır. Saçlar ve vücut kıllarının dökülmesi ile yakından alakalı olup, o dökülen kıllar kalça kısmının hafif üstü olan kuyruk sokumuna dökülmesi ile başlar. 30’lu yaşlardan sonra görülmemesi ise vücudun sertleşmesi ile alakalıdır.

Vücudumuzda Bulunan Deliklerlerden Cilt Altına Girerler
Her insanın vücudunda doğuşta bizim gözle göremediğimiz milyarlarca delik bulunur. İnsanın ter salgısı bu deliklerden gerçekleşir.

Kuyruk Sokumu Bölgesi Cildi En Yumuşak Bölgedir.
Saç ve vücudumuzun diğer noktalarında dökülen kıllar, tüyler sırtımızdan kayarak kuyruk sokumunda birikmektedir. Vücudumuzun en hassas noktalarından birisi olan kuyruk sokumu bölgesi orada biriken kılların yürüme ve sürtünme ile cilt altına girebilmektedir. Bir defa yol edinen kıllar aynı deliği kullanarak cilt altında toplanmaktadır. Cildimiz bu kılları yabancı bir madde olarak algılayıp, onun etrafını koruyucu bir zar ile çevrelemektedir. koruyucu zar zarar görmesi halinde kişide ağrı ve yüksek ateş olur.

Oturma Düzeni Bozuklukları Kıl Dönmesi Problemini Tetikler
Kaykırık hani böyle yayılarak oturma düzeni vardır ya işte en önemli yanlışlardan biridir. Özellikle saç kılları bu şekilde kuyruk sokumuna gelmektedir. Birde insan fazla kilolu ve terleme sorunu olan biriyse maalesef risk artmaktadır. Cilt altından çıkarılan kıl yumağı incelendiğinde o kılların kalça bölgesine ait olmadığı görülmüştür.

Makatta Giriş ve Çıkış Deliği Oluşur
İlk etapta ciddi bir sıkıntı teşkil etmeyen Pilonidal Sinüs cilt altında biriken kılların sayısı arttıkça ağrı ve iltihap problemi başlayacaktır. İlk etapta kılların giriş deliği oluşacak olup, cilt altında kılların çoğalması ile birlikte bir kaç cm yukarda ise yine büyük bir sivilceye benzer şekilde akıntıların olduğu ve pis bir kokuye neden olan iltihap çıkış deliği oluşur. Kıl Dönmesi bu şekilde bakıldığında kolayca anlaşılır.
kil donmesi kalca kismi gorunum Kıl Dönmesi Neden Olur?

Kıl Batması İle Pilonidal Sinüs Karıştırılmaktadır.
Pilonidal Sinüs hastalığı %98 oranında yukarda belirttiğim gibi kuyruk sokumunda görülmektedir. Geri kalan %2’lik kısım ise çok nadir olarak göbek bölgesi ve mesleği berberlik olanların ellerinde çok nadir şekilde görülmektedir. Bunun dışında ise yüzde, bacaklarda ve koltuk altlarında sivilce şeklinde görülen vakalar kıl dönmesi değil, kıl batması problemidir. Özellikle ağda ile alınan tüğler kökten koptuğu için yeni çıkanların bazen cilt dışına çıkamayarak cilt altında uzadığı ve bunun bir süre sonra apse ile ortaya çıktığını görürsünüz. Büyük bir sivilce şeklinde belirtisi olan kıl batması hastalık sayılmaz.

https://www.makathastaliklari.net/kil-donmesi-neden-olur/


 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek