Malzemeler :
4-5 iri patates
4 yaprak mor lahana
4 adet havuç
Yarım bağ maydanoz veya dereotu
Zeytinyağı
Limon
Tuz
Karabiber/pulbiber
Yapılışı :
Patateslerimizi haşladıktan sonra, sıcakken çatalla eziyoruz.. (Eğer blendardan geçirirseniz püre kıvamı daha cıvık oluyor ). Mor lahanayı, havucu ve maydanozu ayrı ayrı blendardan geçiriyoruz. Lahanayı geçirirken kokusunun azalması için zeytinyağı, limon ve biraz tuzu ekliyoruz. Havuçlarımızı da biraz zeytinyağında hafif soteliyoruz.
Haşlamış olduğumuz patetesleri 4 e böldükten sonra, 1. kısmını mor lahana ile, 2. kısmını havuç ile, 3. kısmını maydanoz ile, 4. kısmını da sade olarak katları oluşturmak için ayırıyoruz.. Harcımızı oluştururken zeytinyağı,limon ve tuz ilavelerini de yapıyoruz. Sonra malzemelerimizi kendi aralarında da ikiye bölüp, strech film yayılmış kabımıza sırayla yerleştiriyoruz. Düzgün olması için kaşığımızı suyla ıslatıp düzgünleştirebiliriz. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servise sunuyoruz