Yoğurt sağlığımızın vazgeçilmez bir gıdasıdır Faydaları saymakla bitmez
Türkler tarafından keşfedildiği için dünyada Türkçe adıyla anılır
Yoğurt suyu da çok besleyicidir
• Bağırsak hastalıklarını tedavi eder, düzenli çalıştırır,
• Bağışıklık sistemini güçlendirip birçok hastalığı önler,
• Zararlı bakteri enzimlerinin çalışmasını engeller,
• Kandaki asit-baz dengesini düzenli hâle getirir,
• Sindirim sistemi ve mide rahatsızlıklarını önler,
• Antibiyotiklerin yan etkisini ortadan kaldırır,
• İçindeki protein insanın gücünü artırır,
• Ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir,
• Rahat bir uyku için ideal bir ilâçtır,
• Mineral olarak, kalsiyum boldur,
• Zararlı (LDL) kolesterolü azaltır,
• Şeker hastaları için faydalıdır,
• Yara ve yanıkları tedavi eder,
• Katarakt tehlikesini önler,
• Gözler için A vitamini vardır,
• Gelişme için E vitamini vardır,
• Kemik gelişimi için D vitamini vardır,
• Cildin düzelmesi için B2 vitamini vardır,
• Sinir ve kalp için gerekli B1 vitamini vardır,
• Kalp hastalıkları, şeker, kemik erimesi, dizanteri, kronik diyare, ağız kokması gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelir
Deyim yerindeyse, yoğurt; “7'den 70'e herkese lâzım”