MALZEMELER
4 YUMURTA
100 GR. MARGARİN
1 SU BARDAĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SU
ARA KREMASI
1,5 SU BARDAĞI SÜT
2,5 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
ÇİKOLATA SOSU
50 GR. MARGARİN
100 GR. KREMA
200 GR. BİTTER ÇİKOLATA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
HAZIRLANIŞI:
Tencereye margarini ve suyu ekleyip kaynatalım. Margarin eridiğinde unu ekleyip hızla ve sürekli karıştırarak koyu bir hamur kıvamına gelene dek pişi-relim. TencereyY’âteştenalıp hamuru soğutalım. Yumurtaları teker teker ve yoğurmaya devam ederek ekleyelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp silindirik veya yuvarlak şekiller vererek margarinle hafifçe yağlanmış tepsiye aralıklı dizelim. 5 dk. önceden ısıtılmış 140° ısılı fırında hamurların üzeri pembeleşip kuruyana dekpişirelim. (Fırından almadan hamurlardan birine dokunarak kuruyup kurumadığını kontrol edin. Yeterince pişmeyen hamurlar fırından aldıktan sonra çökerler.) Pastayı fırından çıkarıp soğutalım. Bu sırada ara kremasını hazırlayalım. Tencereye unu, sütü, şekeri ve kakaoyu alalım, ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşte’n alıp yarım dk. mikserle çırpalım. Pastaları ikiye keselim. Alt parçalarının üzerine bir tatlı kaşığı krema sürelim. Üst parçayı kremanın üzerine kapatalım. Tencereye küçük parçalar halinde margarini, kremayı, rendelenmiş bitter çikolatayı alalım. Çok kısık ateşte çikolata eriyene dek karıştırarak pişirelim ve ateşten alalım. Çikolata sosunu ekler pastaların üzerine gezdirelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.