Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Kilo Almak İstemiyorsanız Televizyon Seyrederken Yemek Yemeyin!

Gönderen Konu: Kilo Almak İstemiyorsanız Televizyon Seyrederken Yemek Yemeyin!  (Okunma sayısı 1951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Jackif

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 582
  • Cinsiyet: Bay
  • 21 Gram..
Kilo vermek isteyen pek çok insan zaman zaman iş yaşamını ya da evde oturmasını bahane eder ve bu şartlar altında kilo veremeyeceğini söyler. Halbuki birkaç küçük öneriye dikkat ederseniz kendi yaşam şartlarınızda çok rahat kilo verebilir ve yaza zayıf olarak girebilirsiniz.



Yaptığınız yemeğin tadına bakmayın: Ev hanımları evde çok iş yaptıklarını, yorulduklarını ve fazla miktarda enerji yaktıklarını düşünürler ve niçin fazla kilolu olduklarına bir anlam veremezler. Çalışan bayanlar ile ev hanımları karşılaştırıldığında, ev hanımlarının çok daha kilolu oldukları son yapılan çalışmalarda kanıtlanmıştır.

Evde olan kadın TV karşısında kekini, kurabiyesini, böreğini keyifle yer, bilgisayar ve TV karşısında genellikle fazla zaman geçirir, mutfakta yemeğini yaparken tadına bakma amacıyla başlayıp farkında olmadan fazla miktarda yer. Misafirlikler, kabul günleri de fazla kiloların önemli bir sebebi tabii ki.

Ekmeğinizi apartman görevlisine aldırmayın: Günlük fiziksel aktivitenizi mümkün olduğunca artırmaya çalışın. Ekmeğinizi apartman görevlisine aldırmak yerine kendiniz alın. Alışverişi de kendiniz yaparsanız harcadığınız enerji miktarı da artmış olur.

Misafirlerinize sağlıklı ikramlar yapın: Misafirlikler, kabul günleri yüksek enerjili ve yağ içerikli besinlerin fazla miktarda tüketildiği ortamlardır. Bu da daha fazla kilo demektir. Böyle günlerde salata, yoğurtlu alternatifler, zeytinyağlı yemekler, sütlü tatlılar, meyve gibi sağlıklı besinler tercih etmek çok daha uygun olur.

Ev işinden sonra asitli bir kola içeyim, keyif yapayım demeyin: Hazır meyve suları, kola, gazoz gibi asit ve yüksek enerji içeren içecekler tüketmek yerine maden suyu, soda, taze sıkılmış meyve suları, ayran tercih etmek çok daha sağlıklıdır.

Kızartma rahatıma geliyor diye kolaya kaçmayın: Yemeklerinizde fazla miktarda yağ kullanıyorsanız, kızartma işlemini sıklıkla uyguluyorsanız artık yemek tariflerinizi değiştirmenizin zamanı gelmiş de geçiyor. Yemeklerinizi kalp sağlığı için uygun hale getirin. Yağ miktarına ve pişirme yöntemine dikkat edin. Balığı kızartmak yerine fırında veya teflonda yağsız şekilde pişirin. Patates kızartmasını seviyorsanız ve lezzetinden vazgeçemiyorsanız pişirme şeklinizi değiştirerek hem daha sağlıklı hale getirmek, hem de aynı lezzeti yakalamanız mümkün. Fırında patatesin hem yapımı daha kolay hem de kalori içeriği daha azdır.

Düdüklü tencerenizi kullanmanın zamanı: Yemek pişirirken düdüklü tencere kullanmak hem çok pratik, hem de çok sağlıklıdır. Düdüklü tencere haricinde fırında pişirme yöntemi, buharda pişirme, haşlayarak pişirme, yağsız şekilde teflon tencere/tavada pişirme de oldukça sağlıklı pişirme yöntemleridir.

Yemek masanızdan tuzu kaldırın: Yemeklerde mümkün olduğunca az tuz kullanın. Tuz yerine tat verici olan nane, kekik, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanılabilir. Tuzu azaltmak için güzel bir öneri: Yemek masasına tuzluk koyma alışkanlığınızdan artık vazgeçin!

Zeytinyağı sizi yanıltmasın: Salatalarınıza yağ eklerken miktarına dikkat edin. 'Nasılsa zeytinyağı koyuyorum canım ne zarar gelecek?' demeyin. Zeytinyağı kalp ve damar sağlığımız açısından tercih etmemiz gereken yağların başında gelse de unutulmamalıdır ki; zeytinyağı da olsa margarin de olsa bütün yağların 1 gramı 9 kalori enerji verir ve fazla tüketildiği takdirde kilo almamıza yol açar. 1 porsiyon salataya 1 tatlı kaşığından fazla yağ koymayın.

Tavuk pişirmenin de usulü var: İçerisine et/tavuk vb. et grubu besinleri koyduğunuz yemeklere kesinlikle yağ ilave etmeyin. Tavuk yemeği yapacaksanız tavuğun derisini ayırmayı ihmal etmeyin. Aynı şekilde etin görünen yağlarının ayıklanması da fazladan yağ ve kalori alımını engelleyecektir.

'Harika baklava açarım' diyorsanız: Evde yapacağınız tatlıların fazla şekerli, şerbetli, ağır tatlılar olması yerine sütlü tatlı, meyve tatlısı gibi daha hafif ve sağlıklı tatlılar olmasına özen gösterin.

Çalışan kadınlara diyet önerileri

Pek çok çalışan, kilo problemi yaşamasının nedenini uzun süre masa başında çalışmasına bağlar. Oysa çalışırken de doğru beslenmek ve kilo almak yerine fazla kilolardan kurtulmak mümkün.

Öğle yemeğinde ofis dışına çıkamıyorsak, vereceğimiz yemek siparişinde yemeklerin yüksek yağ ve kalori içermemesine dikkat edelim, kepekli sandviç, ton balıklı salata, ızgara köfte salata, kepekli tost ayran tarzında mönüler tercih edin, pizza, hamburger tarzı yemekler hem yüksek kalorilidir hem de öğleden sonra iş veriminizi düşürür.

Çay, kahve, meşrubat tarzı içecekleri tüketmek yerine masanıza bir sürahi alın ve bol su tüketin.

Çekmecenize kuru kayısı, incir, grisini, kepekli bisküvi, ceviz, fındık tarzı bozulmayan ve koku yapmayan gıdalar koyun. 2 saatte bir bu besinlerden tüketin.
Toplantı esnasında veya ofiste bir şeyler yemeniz mümkün değilse ara öğün olarak yarım yağlı sütten yapılmış kafeinsiz kahve tercih edebilirsiniz.

Öğle yemeğiniz şirkette servis yapılıyorsa karbonhidratlı, ağır gıdalar yerine hafif ve düşük kalorili yemekleri tercih edin. Özellikle salata ve protein içeren bir besin sizi uzun süre tok tutacak, atıştırmanızı engelleyecek ve öğleden sonra daha verimli çalışmanıza sebep olacaktır.

Öğle yemeğinde kan şekerini hızla yükselten, glisemik indeksi yüksek gıdalardan uzak durun, örneğin makarna yerine bulgur pilavı, beyaz ekmek yerine kepek ekmek vb. tercihler yapın.

Tatlı olarak özellikle hamurlu tatlıları tüketmeyiniz. Tatlı yemek isterseniz 1-2 bisküvi veya meyve tarzı besinlerle tatlı isteğinizi geçiştiriniz.

* MEMORIAL HASTANESİ BESLENME VE DİYET BÖLÜMÜ
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2010, 09:30:14 ÖÖ Gönderen: sahra cold »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek