kendi yaptıgım bir tarif çok güzel oluyor pizzayı seven varsa denemesini tavsiye ederim
Bu piştikten sonraki hali
Mayalı hamuru için malzemeler;
1 yumurta
2.5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
bir tatlı kaşığı şeker
tuz
üzeri için; malzemler
2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı salça (dometes salçası olursa daha güzel oluyor)
1 adet soğan (istege baglı) not:eger soganı eklemek isterseniz güzel oluyor fakat piştikten sonra fazla bekleyince birazcık koku yapıyor
1 adet domates
2 adet sivribiber
çeyrek kangal sucuk
1 çay kaşığından biraz az karabiber
yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin.
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz
Mayalı hamurun yapılışı( bu malzemelerden 1 pizza çıkıyor)
sütü ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıta olsun. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daika bekleyelim.
Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım. (Hamur bütün unları kaptan toparlamış olmalı. Kaptan kurtulmalı. Bunun içinde hamur bütün unu toparlamadan önce bir kaşık yardımıyla elinizdeki tüm hamuru kabın içine sıyırın. Elinizi kabın kenarındaki un ile hafifce unlayın. Bu aşamadan sonra hamur elinize yapışmayacaktır. Böylece yoğurmanız da kolaylaşacak.)çok sert olmamasına dikkat
Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım. ( ben hamuru karmaya başlarken fırınımı 10 dakika kadar 100 derecde ısıttım. Kardığım hamuru bu fırının içine koydum. Fakat fırının kapağını kapatmadım. Böylece hamurum 30-35 dakika kadar bir sürede mayalandı.)
hamur mayalandıktan sonra yuvarlak bir şekilde açılır kenarları kıvrılır öncelikle yag ile inceltilmiş salça hamurun üzerine sürülür sırayla (sogan varsa önce sogan) yoksa sucuk,domates,zetin,biber,mısır ilave edildikten sonra 180, 200 derecelik fırına verilir tam pişmeden iki dakika önce rendelenmiş kaşar ilave edilir ve piştikten sonra afiyetle yenir
afiyet olsun.....
BU da herşeyi hazırladıktan sonra pişmeden önceki son hali