Tontiş Böreği
Malzemeler
4 Adet Yufka
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peynir
1 Kutu Krem şanti
1 Su Bardağından Biraz Fazla Süt
1 çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Adet Yumurta
Yeterince Tuz
Yemeğin Tarifi
4adet yufkayı küçük parçalar halinde kesin.Kestiğiniz tüm yufkalarıkenarları dışarıda kalacak şekilde küçük ve derin kaselereyerleştirin.Kaselerdeki yufkaların ortasına rendelenmiş kaşarpeynirinden eşit miktarlarda serpin.
1 kutu krem şantiyi,1 subardağından biraz fazla sütle birlikte derin bir tenceredekaynatın.Kaynayan malzemeye 1 çay bardağı sıvı yağı ve tuzu ekleyin.Birmiktar ayırın.Karışımı yufkaların üzerine dökün.içeri dolan yufkalarınkenarlarını içine doğru katlayın.Daha sonta yağlanmış tepsiye kaseleriters çevirerek börekleri çıkartın üzerine yumurta sarısı sürün vekızarana dek pişirin.
AFiYET OLSUN