Süre: 70-80 dk.
Malzemeler:
• 3 adet yufka,
• 150 gr. beyaz peynir,
• 1/2 demet maydanoz,
• 1 adet yumurta,
• 1.5 su bardağı sıvı yağ.
Hazırlaniş:Beyaz peyniri ezin. İçine kıyılmış maydanozu ekleyipkarıştırın Yumurtayı kırıp, peynire katın. Börek harcını hazırlayın.Yufkaları tek kat serin. Bir su bardağı ağzı veya tırtıklı bisküvikalıbı ile parçalar kesin. Üç yufkaya da bu işlemi uygulayın.Kestiğiniz yufkaların her katına 1/2 çay kaşığı harç koyup beş hamurparçasını tamamlayın. En üstteki yufkaya, harç koymadan parmağınızlaortasına bastırın. Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Birtavada sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız börekleri çevirerek,pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak servis yapın