Süre: 50-60 dk.
Malzemeler:
• 250 gr. erimiş Margarin
• 1 çay bardağı Sıvı Yağ
• 1 çay bardağı Yoğurt
• 1 çorba kaşığı Sirke
• 1 adet Yumurta
• 1 adet Kabartma Tozu
İçi için;
• Yağsız Peynir Maydanoz
Üzeri için;
• Yumurta Sarısı
Hazırlaniş:Genişçe bir kap içinde yoğurdu, yumurtayı,sirkeyi,unu, kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamur kulakmemesi kıvamına gelince avcunuzun içinde yayarak açın. Rendelenmişpeyniri ve kıyılmış maydanozları karıştırıp iç malzemesi hazırlayın. Buiçi Hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlıkağıdın üzerine dizin. Yumurta sarısını hafifçe sulandırıp üzerlerinesürün. Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin.Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.