Süre:; 70-80 dk
Malzemeler:
• Un 5 1/2 su bardağı 600 gram
• Tuz 1 1/4 yemek kaşığı 15 gram
• Kuru maya 1 yemek kaşığı 7.5 gram
• ?zeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
• Su (ılık) 3 1/2 su bardağı 700 gram
• Margarin 2/3 su bardağı 130 gram
Hazırlaniş:Unu geniş bir kaba ele, tuzu koy, karıştır, ortasınıaç, maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ez, unun ortasına koy, üzerinebiraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakikabeklet, 1 1/2 su bardağı suyu ekleyerek hamur yap, 5 dakika yoğur, ılıkortamda 1 saat mayalandır. Kalan ılık suyu hamura ekle, karıştır. Sacıısıt, hamurdan yarımşar kepçe alarak sacın orta kısmına dök, kalınlığıyarım santimetre olacak şekilde kepçenin arkası ile yay ve hamuru tektaraftan pişir. Pişen cizlemelerin üzerine yağ sürerek üst üste diz.