Süre: 50-60 dk.
Malzemeler:
HAMUR MALZEMELERİ:
- 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 gr. Pakmaya yaş hamur mayası)
- 4,5 su bardağı un (500 gr.)
- 1 su bardağı süt (200 gr.)
- 3 çorba kaşığı toz şeker (60 gr.)
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay kaşığı tuz (4 g)
- Yarım paket margarin (125gr.)
- Yarım limon kabuğu ve suyu
- 1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)
İÇ MALZEMELERİ:
- 1 su bardağı süt (200 gr.)
- 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)
- Yarım kahve fincanı bal (50 gr.)
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 g)
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın (3 gr.)
- Gülsuyu
STROYSEL MALZEMELERİ:
- 100 g margarin
- 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)
- 1,5 su bardağı un (140 gr.)
- yarım limon
- 1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)
Hazırlaniş:Mayayı ılık sütte eritip diğer malzemelerinikarıştıştırıp hamuru hazırlayalım ve 20 - 25 dakika sıcak bir yerdebeklettikten sonra 70 x 36 cm ebadında bir dikdörtgen şeklinde açıp,üzerine hazırlanışı aşağıda verilen cevizli içi yayın.
Sonraboylamasına bir ucundan itibaren 12 cm katlayın, diğer uçtankatladığınız 12 cm`lik parçayı da onun üzerine koyun. Üzerine yumurtasarısı sürün ve iri delikli süzgeçten geçirilen stroyseli üzerinedökün. 25-30 daika dinlendirdikten sonra 200°C ısıtılmış fırındayaklaşık 35 dakika pişirin.
CEVİZLİ İÇİN YAPIMI
Süt, şeker ve bal kaynatılıp sırasıyla dövülmüş ceviz, yumurta, tarçın ve gülsuyu ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Stroysel`in yapımı:
?zekerve yağ karıştırılır, limonla vanilya ilave edilir ve elenen un da bunakatılır. Avuç içinde ufalayarak stroyseller oluşturulur