Baklava Börek
yarım kg baklavalık yufka(5 adet)
Ara Katlar İçin
sıvıyağ
1 çorba k tereyağı
iç harcı için:
350 gr kıyma
3 soğan
tuz,karabiber
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın ve tavaya alın pembeleşene kadar sıvıyağda kavurun
Kıymayı soğanın içine ekleyin ve tuzunu karabiberini ilave ederek kavurmaya devam
edin
Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın ve baklavalık yufkadan tepsi genişliğinde kesinYufkaların
yarısını tepsiye dizin ve ortasınakıymalı harçtan koyun üzerine tekrar kalan baklavalık
yukadan koyun üzerine elinizle bastırın ve kenar kısımlarını içe doğru şekil verin
Terayağını tavada eritin üzerine sıvıyağ ekleyinBaklavalık yufkayı aynen baklava keser gibi kesin üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreğinizi pişirin