Gevrek Poğaça
Malzemeler :
2 yumurta akı ( sarılarını üzerine kullanacağız)
1 paket margarin (erimiş ve ılıklaştırlımış)
2 çorba kaşığı (tepeleme) yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (gevşek bir hamur olacak)
İsterseniz bir tatlı kaşığı mahlepo de ilave edebilirsiniz.
Yapılışı :
Yumurta akları ile margarini karıştırın..
Bu karışıma yoğurdu, şekeri, tuzu, sıvı yağı ekleyin.
Bir miktar un ile kabartma tozunu birlikte karıştırıp karışıma ilave edip yoğurun.
Azar azar un ilave ederek, hamurumuz ele yapışmayıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan bezeler alarak, elde yuvarlayıp avucunuzda yassıltın. Çay tabağı gibi olan hamurunuzu poğaça şekli vererek kapatın. İçerisine istediğiniz bir iç malzeme ( peynir ve maydanoz çok güzel oluyor) koyarak kapatabileceğiniz gibi, sade olarak da kapatabilisiniz.
Yağlanmış bir tepsiye şekil verdiğiniz poğaçaları dizip, üzerine yumurta sarısı sürün.(ben tepsiyi margarin ile yağlayıp biraz un serpiyorum ve tepsiyi sallayarak her yanının unlanmasını temin ettikten sonra fazla unları silkeliyorum. Bu şekilde içindeki malzeme tepsiye yapışmıyor )
Soğuk veya ılık fırında üzerleri kızarana kadar pişirin..
Afiyet Olsun..