malzemeler:
250 gram tavuk göğsü
Orta büyüklükte iki patates
Bir adet küçük soğan
Bir yemek kaşığı salça
Üç diş sarımsak
Baharatlar
Yapılışı: Patatesler fındık büyüklüğünde doğranır ve kızartılır..aynı şekilde tavuklarıda patates gibi fınfık büyüklüğünde küp şeklinde doğranır ve sıcak suyla 10 dakika haşlanır. patatesler kızardıktan sonra tavamıza göz kararı ayçiçek yağı döküyoruz, sonra soğanımızı ufak doğrayıp kavuruyoruz sonra pataes ve tavuğuda ilave ediyoruz.onlar kavrulurken ufak bir tasda salçamızı bir çay bardağı ılık su ve biraz zeytin yağı dökerek karıştırıyoruz.sarımsaklarımızı ve baharatlarımızıda sosumuzun içine ekleyip iyice çırpıyoruz, sonra tavamıza ekliyoruz..ve 15 dakikalık pişime bırakıyoruz...tavukları ne kadar küçük doğrarsanız o kadara hızlı pişer ve yemeğiniz daha lezzetli olur...
kardeşler yemeğin ismini salladım kızmasın kimse çünkü öğrenci evinin en mükemmel yemeğiydi bu ve biz bu adı vermiştik ona...bekar yemeği anlayacağınız...ama ailecekte yenir
afiyet olsun...(ölçüler dört kişilik bir yemek için)