Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Saç Dökülmesi Neden Olur, Nasıl Anlaşılır?

Gönderen Konu: Saç Dökülmesi Neden Olur, Nasıl Anlaşılır?  (Okunma sayısı 1604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Saç Dökülmesi Neden Olur, Nasıl Anlaşılır?
« : Mart 02, 2015, 09:12:19 ÖS »
Erkeklerde Saç Dökülmesi Nedenleri
Artık sıradan bir hale gelen erkeklerde saç dökülmesi halkımız arasında çok fazla dikkat çekmemektedir. Oysaki alacağınız basit önlemlerle saç dökülmesi önlenebilmektedir. Erkeklerde görülen dökülme %95 oranında aileden geçen vakalardır. Androgenetik dediğimiz bu vaka halk arasında genetik saç dökülmesi olarak bilinmektedir. Anne babasında saç dökülmesi, kellik problemi olan erkek yada kız çocukları bu soruna karşı hazırlıklı olmalıdır. Bunun dışında erkeklerde görülen bir başka dökülme türü ise Alopecia Areata olup, halk arasında Saçkıran olarak bilinmektedir. Alopecia areata sadece saçlarla sınırlı kalmaz, sakal, bıyık, kaşlardada görülebilir.

Erkeklerin Baş Belası Genetik Saç Dökülmesi
Saç dökülmesi yaşayan 100 erkekten 95’i genetik olarak teşhis edilmektedir. Genelde anne yada babalarında olan dökülme sorunu özellikle 15 yaş sonrası çocuklardada görülmektedir. İllaki görülecek anlamına gelmeyip, normal insanlara göre daha riskli olduğunu bilmeli ve butür durumda olanlar tedbir almalıdır. 15 ile 18 yaşlarında ortaya çıkan genetik dökülme uzun zamana yayılan bir sorundur. İlk etapta saç kalitesi azalarak, incelme, matlaşma ve kırılmalar görülür. Bu aslında artık saç köklerinin zarar gördüğü anlamına gelmektedir. DHT hormonu aktif hale gelmiş olup, saç köklerinize zarar vermeye başlamıştır. Önlem almadığınızda saç kökleri ölerek artık yeni saç üretemeyecektir. Dökülen saçların yerine yenisi gelmeyeceği için kellik problemi ortaya çıkmaktadır. DHT hormonu baskılayıcı bilimsel maddeler arasında Procapil, Minoxidil, Finasterid dikkat çekmektedir. Bunlar ürün markası olmayıp, kullanacağınız ilaçlarda olması gereken bilimsel maddelerdendir. En kalitelisi ve önerdiğimiz ise Procapil’dir. Hair Pharma tarafından geliştirilen Hairforte Spprey çeşitlerinde %3 oranında bulunur.

Alopecia Areata (Saçkıran)
Özellikle genç erkeklerin ciddi problemi haline gelen saçkıran stres altında yaşayan, üzülen, morel çöküntüsü yaşayan insanlarda dışa vurum olarak bilinir. Bazı insanlarda ise dudak uçuklaması sorunu görülür. Genetik dökülme kadar tehlikeli olmayıp, tedavide en önemli konu eskisi gibi stres altında yaşamamak ve üzülmemektedir. Yoksa aynı sorunla yeniden karşılaşırsınız. Saçkıran tedavisi için bir çok alternatif olup, en kolayı ve ücretsiz olanı sarımsakla saçkıran tedavisidir. Bildiğimiz sarımsağı ortadan keserek saçkıran sonucu kellik oluşan bölgelere tahriş olana kadar sürüyoruz. Bunu en az 2 ay düzenli devam ettirmek gerekmektedir. Hiç bir sonuç alınmaması halinde kortizon yada en başarılı yöntem SADBE tedavisine başlamalısınız.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Neden Olur?
Kel erkeklere kimse garip bir tavır sergilemez ama kel bir kadın görsek muhtemelen kısa bir şaşkın yaşarız. Aslında biz görmesekte böylesi durumda olan çok kadın bulunmaktadır. Yine aynı şekilde kadınlarda erkekler gibi genetik dökülme ile karşı karşıya olup, kadınlarda ise %50 oranında olduğu söylenebilir. Geri kalan %50’lik kısım ise kadınlara özgü saç dökülmelerine ayrılmıştır. Bunların içerisinde özellikle kansızlık problemi, zehirli guatr hastalığı, hamileler gelmektedir. Her biri farklı sorun olup, tedaviside farklı şekilde, farklı bilimsel maddeler ile gerçekleşmektedir. Unutmayın geç kalınmadan alacağınız önlem sizi başarıya ulaştıracaktır.

Kadınlarda Genetik Saç Dökülmesi
Her 100 kadından 50’sinde ailesel saç dökülmesi sorunu görülmektedir. Yine aynı şekilde anne babasında saç dökülmesi ve kellik problemi olan hanımlar yukarda belirtilen nedenlere dikkat etmelidir. Sorun kaynağı yine DHT hormonu olup, hanımlarda kullanacakları saç dökülmesi ilaçlarında mutlaka Procapil, Minoxidil, Finasterid gibi maddelerden birini aramalıdır. Bunlardan biri yoksa genetik saç dökülmemsine neden olan DHT hormonuna karşı kullandığınız ürün hiçbirşey yapma özelliği olmayacaktır. Sorununuz erkek tipi dökülme olup, genelde üst kısımlarda açılmalar meydana gelecektir. Geç kalmadan, saç köklerinniz olmaden tedaviye başlamalısınız.

Kansızlığa Bağlı Saç Dökülmesi
Kadınlarda adet görme özelliği olması nedeniyle demir eksikliğine bağlı kansızlık sık görülen bir sorundur. Baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, sersemlik ve dikkat dağınıklığı şeklinde belirtileri olan kansızlık aynı zamanda kadınlarda saç dökülmesine neden olmaktatdır. Kansızlık olan hanımların saç kökleri yeterli miktarda beslenemediği için köklerde kalite kaybı ve adım adım ölme görülür. Bu durumda uygulanacak tedavi yöntemi demir içerikli gıdalar ve kansızlık ilacı ile devam etmektir. Özellikle kansızlığa bağlı saç dökülmesinde ağızdan alınan tabletler önerilir. Bu tabletlerde özellikle Ferrum (Demir), L Sistin, Keratin, Biotin gibi maddeler içermesine önem vermelisiniz. Demir kansızlığı önlerken keratin saç yapımını hızlandırmaktadır. Yine aynı şekilde biotin ise saç kalitesini artırarak uzamasını hızlandıracaktır.

Hamile Kadınlar ve Guatr Hastaları
Dikkat ettiyseniz bazı kadınlar yemeğe çok tuz atarlar aslında onlar belki farkında değil ama guatr hastasıdır. Çünkü iyot eksikliği nedeni ile tuzsuz algılayıp, sürekli bol tuzlu tüketirler. Ancak boğazda misket şeklinde çıkıntı olursa hastalığın farkına varırlar. Bazende zehirli guatr nedeniyle saç dökülmesi onları bu hastalık ile tanıştırır. Aslında saç dökülmesi sadece saç sorunu olmayıp, bazen bir çok hastalığında habercisi ve belirtisi olabilmektedir. Yine aynı şekilde hamile hanımlar özelliklede ilk doğumunu yapacak olanlarda hormonel denge değişimine bağlı olarak dökülme görülür.

Menopoz Döneminde Saçlar Dökülebilir
Bebek, çocuk, kadın, anne derken ilerleyen yaş kadınlar için farklı bir geçiş dönemi olan menopoz dönemine getirir. Genelde 35-50 yaş arasında görülen bu geçiş süreci adet dönemi ve doğurganlığın son bulması anlamına gelmektedir. İlerleyen yaş ve östrojen değerinin düşmesi ile saçlarda %90’a varan kalite kaybı yaşanır. Bu tür durumlarda tedaviye İsoflavon maddesi ile devam edilmelidir. Kullanacağınız ürün aynı zamanda saç düşen saç kalitesini artırmak içinde Biotin içermelidir. Hatta muhtemelen saçlarda beyazlama görülecektir. Aynı ilaçta metionin maddesi olması saçların beyazlamasını durdurmaya yada geciktirmeye yardımcı olacaktır.

Aşırı Kepek, Yağlanma, Seboreik Dermatit
Yukarda yer alan nedenler genelde saç kökünü etkileyen nedenler olup, birde saç derisi üzerinde oluşan sorunlar sonucu dökülmeler vardır. Bu diğerleri kadar sorunlu olmayıp, saç kökü ölmeyeceği için 2-3 ay gibi bir sürede kaybeden saçlar geri kazanılır. Genelde bu soruna saçta kalite kaybı neden olur. Saçta kalite kaybına neden olan faktörler ise saç derisinde yağlanma, aşırı kepek, seboreik dermatit ve kafada mantar gibi sorunlar neden olur. Bu sorunları önleyemediğinizde saçlarda kalite kaybı ve buna bağlı olarak kırılarak dökülme görülür.

https://www.sachastaliklari.com/sac-dokulmesi-nedenleri/
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2018, 04:32:19 ÖS Gönderen: Avon »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek