Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/tsstfrm/public_html/Sources/Load.php on line 2074

Notice: Undefined index: googletagged in /home/tsstfrm/public_html/Sources/GoogleTagged-Integrate.php on line 35
Trabzon Hakkında (Yöresel Yemekleri)

Gönderen Konu: Trabzon Hakkında (Yöresel Yemekleri)  (Okunma sayısı 7515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sahra cold

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4439
  • Cinsiyet: Bayan
  • ........
Trabzon Hakkında (Yöresel Yemekleri)
« : Aralık 04, 2009, 03:49:16 ÖS »
TRABZON HAKKINDA
 Trabzon yemekleri denince akla hemen, mısırdan, lahanadan, hamsiden, fasulyeden, patatesten, pidelerden, turşudan meydana gelen yüzlerce yemek tarifi gelir. Trabzon mutfağı zengin bir mutfaktır. Kim sevmez karalahana çorbasını, kim istemez kıymalının, peynirlinin damakta kalan tadını. Hani derler ya hamsinin kırk çeşit yemeği yapılır Trabzon'da... Doğrudur, hamsi kışın sofraların baş tacı yazın da yaylalarda, köylerde soğuk suların başında tuzlamasıyla aranan yiyeceğidir... Hamsi denince akla Trabzon, Trabzon deyince de akla hamsi gelir... Trabzon'un yemeklerinin başlıcalarını şöylece sıralayabiliriz : Mısır sarması, etli lahana sarması, içli tava, hamsili pide, hohollu pide, pazı burmalısı, hamsili pilav, kuymak, su böreği, yufka tatlısı, laz böreği, gulya, turşu kavurması, pazı plakisi, lahana kavurması, kaygana, hamsi kuşu, mısır çorbası, ısırgan çorbası, hamsili pilav, hamsili ekmek, etli mısır sarması, Trabzon kebabı, Hamsiköy sütlacı, zumur, kaz kaldıran, hoşmeli, tomara kaygana, hamsi plaki, sütlü kabak, lapa, borani, hamsi çıtlaması
, hamsi ızgara..

Muhlama

Hamsi Tava


sadece bir kaçı.AFİYET OLSUN.
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2010, 04:27:20 ÖS Gönderen: sahra cold »

Çevrimdışı YOLCU

  • ÜST YÖNETİCİ
  • *
  • İleti: 6397
Trabzon Hakkında (yöresel yemekleri)
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2009, 04:44:54 ÖS »
muhlama sanırım çok meşhur galiba karadeniz yöresinde çok duyuyorum yöresel lezzetlerde bu yemeği
anlamadığım birşey var bu bölgenin bir diğer önem verdiği şeyde mısır unu neden bu kadar değerli mısır unu Trabzonda acaba

Çevrimdışı sahra cold

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4439
  • Cinsiyet: Bayan
  • ........
Trabzon Hakkında (yöresel yemekleri)
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2009, 04:57:33 ÖS »
Karadenizin geçim kaynaklarından biride mısır olduğu için olabilir.Zonguldakta çok uzun süre kaldım her evin bahçesinde mutlaka mısır vardır,bir çok yemeğinde de değerlendirirler...Birzamanlar mısır unu undan daha hesaplıymış sanırım böyle oluncada bir çok yemeği mısırunlu oluyor haliyle.

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek