MALZEMESİ :
bir paket yulaflı bisküvi
bir paket krem şanti
bir bardak süt
bir çorba kaşığı mısır unu
bir büyük kutu ananas konservesi
bir kutu krem peynir
biraz tereyağı
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağınakoyup, buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütleçırpın. İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım birazananas suyu ile sulandınlir. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorbakaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirilir. Bisküviden yapılmış tartınüzerine krem şantili kanşım dökülür, sonra aııanaslar dizilir ve enüste ananas suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır.Ananas yerine vişne ile de yapılabilir.