Malzemeler:
Kek İçin :
6 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
1/2 su bardağı toz şeker
Muhallebi :
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
50gr tereyağı
1 poşet toz krem şanti
Yapılışı :
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Suda bekletilip küçük doğranmış inciri ekleyip dikdörtgen kalıba dökün ve 160 derecede pişirin.
- Krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
- Şerbet malzemelerini karıştırıp kekin üzerine dökün.
- 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Afiyet Olsun...